Snad není lepší dezert, než nějaký krémový dort. Naučte se připravovat krémy jako profesionální cukráři. Nic na tom není.
Pokud jste se rozhodli upéct nějaký dort, rozhodně budete chtít znát recept na skvělý krém. Protože není nic horšího, než když se podaří dort, ale krém už tak moc ne. Když ale budete postupovat podle těchto receptů, vzniknou vám vždy krémy, které budou chutnat jako z nějaké luxusní cukrárny. Opravdu je vyzkoušejte, nebudete litovat.
Pomerančový krém
- vanilka
- 40 g mouky
- 1 litr mléka
- 160 g cukru
- 240 g másla
- pomerančová slupka
Nejprve si do mísy nasypte mouku. Přidejte vanilku a velmi dobře promíchejte. Zalijte mlékem a rozmixujte úplně do hladka. Nakonec ještě přidejte cukr. Směs nechte vařit 2 – 3 minuty na mírném ohni. Celou dobu míchejte, dokud vám nevznikne hustý a hladký krém. Přidejte pomerančovou kůru a máslo a stáhněte krém z ohně. Nakonec ještě pořádně promíchejte.
Krém z bílé čokolády
- 200 g bílé čokolády
- 8 žloutků
- 100 g cukru
- 500 ml mléka
- 150 ml smetany ke šlehání
Nejprve si nastrouhejte bílou čokoládu. Vejce si rozšlehejte mixérem a přidejte cukr. Pořádně promíchejte. V misce svařte mléko a smetanu. Dobře promíchejte, dokud se tato směs nezačne vařit. Do vaječné směsi přidejte malé množství mléka se smetanou a dobře promíchejte. Vše nakonec smíchejte dohromady a dejte vařit. Získaný krém nalijte do mísy s bílou čokoládou a důkladně promíchejte.
Krém podle babiček
- 10 vajec
- 500 ml mléka
- 250 g cukru
- vanilka
- 4 lžíce mouky
- 400 g másla
Nejprve si do mísy nasypte mouku. Přidejte cukr, vejce a vanilku. Vše velmi dobře rozmixujte pomocí mixéru. Přidejte horké mléko. Tuto směs přiveďte k varu a míchejte asi 7 minut. Nakonec krém stáhněte z ohně a přidejte máslo. Míchejte, dokud vám nevznikne hustý a hladký krém. A to je vlastně všechno. Jednoduché, že?
Napište komentář