Křupavé kuřecí paličky z trouby: Připravte si 7-8 vajec, jogurt, hořčici, česnek, citronovou šťávu a koření! Proklatě dobré maso, lepší než v KFC

Kuřecí maso je velmi vděčnou surovinou – nejen, že je dietní, ale také ho připravíte na nespočet různých způsobů. Zamilujte se do křupavých kuřecích paliček, které vás v zimě zahřejí.

Kuřecí maso se obecně považuje za dietní a vhodné pro všechny, kdo chtějí zhubnout. Obsahuje vcelku malé množství kalorií a je bohaté na některé minerály (zejména sodík a draslík) a na bílkoviny. Možná i proto jeho obliba stále roste. Receptů na pokrmy z kuřecího masa je více než kterýchkoliv jiných. Většina z nich je ovšem velmi podobná a liší se „pouze“ v použití rozdílného druhu koření. Pokud tedy toužíte po změně, připravte si křupavé kuřecí paličky. Jsou jemné, pikantní a úžasně voní.

Ingredience potřebné pro přípravu paliček:

  • 8 kusů kuřecích paliček
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 polévková lžíce nasekané zelené petrželky
  • 2/3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • sůl, pepř, sladká paprika dle chuti
  • pravé máslo dle potřeby
  • strouhanka dle potřeby

Paličky můžete připravit k obědu i k večeři

Pro přípravu této křupavé pochoutky si vyhraďte asi hodinu času. Chcete-li servírovat kuřecí paličky k obědu, začněte tedy s jejich přípravou nejpozději v jedenáct hodin. Ze všeho nejdříve si vyndejte kuchyňský vál a na něj rozložte rozmrazené kuřecí paličky. Pokud je to potřeba, maso očistěte. Až budete mít paličky rozložené, vezměte si k ruce koření a maso z obou stran osolte, opepřete a hustě zasypejte sladkou mletou paprikou.

Okořeněné maso následně nechte asi dvacet minut odpočívat. Mezitím, co paličky na chvíli opustíte, si připravte marinádu. K ruce si vezměte středně velkou mísu a do ní vyklepněte celý kelímek bílého jogurtu. K jogurtu následně přisypte nasekanou zelenou petrželku (nejlepší je vždy volit čerstvé bylinky) a promíchejte.

Do marinády prolisujte připravený česnek, přidejte polévkovou lžíci citronové šťávy, dvě třetiny polévkové lžíce plnotučné hořčice a trochu soli.

Marinádu opět promíchejte. Po uplynutí dvaceti minut, kdy jste nechali okořeněné kuřecí paličky odpočívat, si je opět připravte. Jednu po druhé je namáčejte do připravené marinády a následně je obalte ve strouhance, kterou si přichystejte v dostatečném množství do hlubokého talíře. Snažte se, pokud možno, obalit v marinádě a ve strouhance paličky celé.

Připravené paličky vyskládejte na plech, který vyložte pečicím papírem a na vrchol každé paličky položte kousek ukrojeného pravého másla. Paličky následně pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 40 minut. Pokud chcete mít paličky křupavé ze všech stran, můžete je po dvaceti minutách v troubě otočit a opět na ně položit kousek pravého másla. Hotové paličky servírujte s vašimi oblíbenými omáčkami, chlebem či opečenými brambory.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]