Ať už nás vaření baví nebo ne, každý z nás tuto činnost k životu potřebuje, ne vždy se jí totiž můžeme vyhnout pomocí donáškové služby. Proto se vyplatí znát triky, které nám vaření značně usnadní.
Pro lidi, co vaření milují, je to doslova umění. Jakmile se jim povede uvařit a pěkně naservírovat chutné jídlo, je to pro ně vrchol blaha. Bohužel je to ovšem velký žrout času. Pokud chcete uvařit pořádnou omáčku, nemůžete to stihnout za půl hodiny, a za špatně připravené jídlo, zvláště maso, ten ušetřený čas nestojí. To ovšem neznamená, že neexistují jisté tipy a triky, díky kterým můžete čas ušetřit jinde a nemusíte tomu věnovat až takové úsilí. Navíc jsou velmi jednoduché, takže je zvládne praktikovat opravdu každý.
Tyto triky se vyplatí znát
Pokud si nejste jisti, jak dlouho se vaše vejce nachází v lednici a jestli je ještě k snědku, existuje pro to jednoduchý trik. Vložte vejce do skleněné nádoby naplněné vodou. Skleněná by měla být proto, abyste se mohli dívat i ze stran, ne jen z vrchu. Úplně čerstvé vejce bude ležet na dně. Vejce trochu starší, ale stále čerstvé, se bude pohybovat mezi dnem sklenice a hladinou vody. Shnilé vejce vypluje na povrch.
U vajec ještě chvíli zůstaneme. Pokud chcete vařit větší množství vajec zároveň, můžete je dát na 15 minut do trouby předehřáté na 160 stupňů. Co se týče zázvoru, mnoho lidí ho loupe nožem, i když to vůbec nemusí být potřeba.
Ve většině případů ho totiž stačí jen pořádně umýt, jestli si ale myslíte, že loupání je třeba, bude vám k tomu stačit lžička. Jestliže zpracováváte rybu na grilu či v troubě, dělejte ji na plátcích citronu. Díky tomuto triku dosáhnete maximální chuti.
Jednoduché, ale efektivní
Pokud chcete ohromit návštěvu krásnými, čistými a průhlednými kostkami ledu, stačí vodu převařit, nechat vychladnout a následně nalít do formy. Pak už ji jen nechte zmrazit. Chystáte se k něčemu použít citronovou šťávu? Ještě před tím, než citron vymačkáte, na něj přitiskněte dlaň a rozválejte ho párkrát sem a tam na kuchyňské lince. Šťávy pak bude mnohem více. Pokud si chcete schladit víno, nepoužívejte k tomu kostky ledu. Ty by ho zbytečně zředili. Daleko lepší budou mražené hrozny.
Loupání česneku si můžete usnadnit tímto jednoduchým trikem. Vložte ho do plastové či skleněné nádoby, dobře ho uzavřete a následně důkladně protřepejte. Svrchní slupky se odloupou samy a zbytek už bude hračka. Jestli chcete, aby vaše zmrzlina nebyla přehnaně tvrdá a zmrzlá, vložte její nádobu do zamrazovacího sáčku.
Zdroj: TasteofHome