Zbytky lepidla od etiket umí odstranit nejen školní guma nebo prací prášek

Zbytky lepidla po různých štítcích mohou trápit každého. Jak se jich jednoduše a rychle zbavit? Pomocí těchto metod. Jsou jednoduché, jsou rychlé a potřeba jsou úplně běžné věci, které máme doma. Podívejte se, co funguje nejlépe.

Jedlá soda

Nejenom na pečení nebo na pálení žáhy je jedlá soda nejlepší volbou. Hodí se dobře také ne zbytky lepidla. Základem je smíchat jedlou sodu s kokosovým olejem v poměru 1:1. Vznikne účinný čisticí pasta, kterou naneste na místo kde lepidlo zůstalo, vezměte houbičku a čistěte. Vše půjde doků doslova jako zázrakem.

Esenciální olej

Nejenom na provonění interiéru se může hodit. Vhod přijde i když potřebujete odstranit zbytky lepidla. Doporučujeme olej citronový, který v několika kapkách nanesete na požadované místo. Potom ho stačí nechat 15 minut působit a následně ho setřít. A výsledek? Po lepidle nebudou nikde ani památky.

Prací prášek

Když dokáže odstranit jakékoliv skvrny, tak proč by si neměl v případě potřeby celkem hravě poradit například s lepidlem na různých plochách. Předmět se zaschlým lepidlem vložte do nádoby, kde jste rozpustili asi půl šálku klasického pracího prášku. Po čtvrt hodině vezměte houbičku a lepidlo jednoduše odstraňte. Stačí jeden pohyb a bude hned pryč.

Školní guma

Pokud ji má vaše dítko v penálu, půjčte si ji. Tam kde jsou zbytky lepidla začněte gumovat a budete jenom zírat, jak rychle dokáže mizet. Potom stačí předmět jednoduše očistit a bude dokonale čistý a samozřejmě také dokonale hladký. U této metody doporučíme používat onu měkkou část gumy. Ne tu hrubou, která by mohla předmět poškrábat.

Vysoušeč vlasů

Máte v koupelně fén? Využít ho lze i jinak než na vaše vlasy. Hodí se dobře na odstranění lepidel z celé řady povrchů. Základem je horký vzduch, který budete pomocí fénu foukat na dané místo. Tím lepidlo výrazně povolí a vy ho následně jednoduše setřete houbičkou, hadříkem, nebo odličovacím tamponem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]