Kukuřičný dort překvapí tím, že chutný dezert se povede i bez mouky

Kukuřičný dort vás přesvědčí o tom, že nemusíte používat jenom klasickou mouku, která může mnoha lidem škodit. Kukuřice ji nahradí. Výsledkem bude dezert, který si zamilujete jak vy, tak ho můžete klidně naservírovat i vaší návštěvě. Rozhodně s ním vedle nešlápnete.

Nachystejte si ingredience

Jak jsme zmínili, na kukuřičný dort není potřeba běžná mouka, jelikož bez ní se bez problémů obejdete. Stačí, když dáte dohromady tyto potřebné složky:

  • 150 g kukuřičné mouky
  • 225 g kukuřice
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání

Nachystejte si těsto

Jako první si nachystáme těsto, což je velmi jednoduché. Stačí jenom smíchat mouku, kukuřici a prášek do pečiva, stejně jako sůl. Toto nachystanou směs následně přisypáváte do druhé misky, kde jste si rozmíchali všechny ostatní ingredience. Na ně je vhodné použít kuchyňský mixér, aby základ pro těsto dostal požadovanou nadýchanou konzistenci.

Do daného tekutého základu přisypáváte postupně ony suché složky. Těsto neustále mícháte, aby se jednotlivé ingredience správně propojily a aby došlo k tomu, že bude těsto houstnout na požadovanou konzistenci.

Na pekáč a do trouby

Když jste s konzistencí a kvalitou těsta spokojeni, tak vám zbývá už jenom poslední krok, kterým je nalití těsta na plech. Ten si pro eliminaci připalování buď vyložte pečicím papírem, nebo je možné ho vymazat máslem. Těsto rozetřete do stran a snažte se, aby mělo všude stejnou výšku.

Když je těsto v plechu, tak ho můžete vložit do trouby. Optimální teplota pečení je 180 stupňů Celsia. Doba pečení by měla být v rozmezí 20 – 40 podle výšky těsta. Špejlí zkontrolujete, zda je hotové a pokud ano, můžete ho vyndat a nechat ho vychladnout.

Následně můžete posypat moučkovým cukrem a podávat. V případě zájmu je možné váš dezert také vylepšit například krémem, který mu dodá větší vláčnost a také chuť. Fantazii se meze nekladou.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]