Kuřecí játra podle cikánského receptu. Když je připravíte takto, budou chutnat i lidem, kteří je normálně nejí

kuřecí játra

Kuřecí játra jsou velmi chutnou a levnou potravinou, ze které lze vytvořit opravdovou delikatesu. Stačí se držet starého a zaručeného receptu a i takováto surovina vás dokáže na talíři překvapit.

Kuřecí játra nepatří mezi oblíbené pokrmy a to nejen proto, že se jedná o vnitřnosti. S jejich přípravou si mnoho lidí neví rady a díky tomu přicházejí o tuto jedinečnou pochoutku. Pokud totiž víme, jak kuřecí játra správně připravit, může z nich být opravdová delikatesa. A jejich obrovskou výhodou je také to, že se jedná o potravinu levnou.

Ingredience potřebné na přípravu lahodných jater:

  • 800 gramů kuřecích jater
  • 100 mililitrů mléka
  • 180 mililitrů zakysané smetany
  • 80 gramů vlašských ořechů
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • cibule
  • slunečnicový olej
  • sůl, pepř

kuřecí játra ořechy mléko

Příprava jater v zakysané smetanově-ořechové omáčce

Jako první si připravíme omáčku, ve které budeme následně játra marinovat. Na tu budeme nejprve potřebovat rozdrtit ořechy. Ty následně smícháme s mlékem a játra v takto připravené směsi necháme hodinu marinovat. Jakmile máme játra na marinovaná, rozpálíme si pánev s trochou oleje. Na té následně dozlatova osmažíme půlkolečka nakrájené cibule.

kuřecí játra ořechy

Játra si připravíme na pánvi

Z jater slejeme přebytečné mléko a přidáme je k orestované cibuli. Pokrm osolíme, opepříme a necháme několik minut společně opékat. Poté játra sundáme z přímého ohně a necháme několik minut odpočívat vedle v misce. Na pánvičku si mezitím dáme mouku, rozdrcené ořechy a jako poslední také zakysanou smetanu.

hovězí játra

Připravila jsem křehká játra podle neobvyklého receptu: Jen se rozplývají v ústech. Zachutnají i těm, kteří je zrovna nemilují

kuřecí játra vlašské ořechy

Od pánvičky neodcházíme, omáčku musíte míchat

Do směsi následně přilijeme také 20 mililitrů vody a směs dochutíme česnekem. Stáhneme na střední plamen a do připravené omáčky umístíme předem připravené játra. Takto necháme všechny suroviny společně dusit po dobu alespoň 5 minut. Jakmile máme játra podušená, jednoduše je nandáme na talíř a můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*