Kuřecí játra v italském styl jsou chutným, rychlým i lehkým jídlem

Kuřecí játra jsou oblíbeným jemným, chutným a také dietním masem. Jak si je připravit netradičně? Zkuste italský způsob. Zaujme vás svou chutí, svou jednoduchostí i tím, že jde o v podstatě lehké jídlo. A jak na něj? Náš recept vás to naučí.

Toto jsou ingredience

Na kuřecí játra po italsku budete potřebovat pár klasických českých surovin, pár italských a potom věci, které mají obě kuchyně společné – ingredience na dochucení. Co vše bude na toto jídlo potřeba?

  • 500 g kuřecích jater
  • 150 g mozzarelly
  • 100 g sýra
  • 2 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř a olej

Začnete masem

Jako první začněte připravovat kuřecí játra. Ta omyjte, v případě potřeby je očistěte a potom je vhoďte na pánev s trochou horkého oleje. Takto je restujte pár minut, dokud nebudou játra dostatečně tepelně opracovaná a také dokud nepustí šťávu a vodu. Tu vylijte a nechte játra v pánvičce dále chladnout. Není třeba dávat do lednice, stačí je nechat při pokojové teplotě.

Naplňte mísu

Když jsou játra chladná, můžete je přesunout do skleněné zapékací mísy, nebo do jiné nádoby, jako je třeba vyšší plech, nebo keramická mísa. Přidejte sůl, dále také pepř a prolisovaný česnek. Následně vše promíchejte.

Potom si připravte poslední ingredience. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a položte je na vaše játra. Potom si připravte mozzarellu, kterou budete strouhat na hrubším struhadle a potom jí posypete rajčata. V tuto chvíli je v míse vše, co tam má být.

Už jenom do trouby

Poslední krok je velmi jednoduchý. A to takový, že zapnete troubu a předehřejete ji na 180 stupňů Celsia. Když dosáhne požadované teploty, svou zapékací mísu s kuřecími játry do ní vložte. A pečte do doby, dokud nebudete spokojeni s tím, jakou rozteklou konzistenci a jakou barvu bude mít mozzarella. Potom vyndejte, naberte si porci a můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]