Kuřecí řízek je jedním z nejoblíbenějších jídel na celém světě. Také je kuřecí maso nejdietnější maso vůbec. A hlavně děti ho milují.
Díky svým vlastnostem se kuřecí maso po uvaření ukáže často jako suché a bez chuti. Někdo kvůli tomu více koření a solí a někdo raději místo kuřecího masa používá maso vepřové nebo hovězí. No a my pro vás máme takovou menší vychytávku. Uvidíte, jak obyčejná kyselá okurka dodá kuřecímu masu potřebnou chuť. Kuřecí kapsa s kyselou okurkou si vás naprosto získají.
Není na tom nic složitého
Tajemství tohoto pokrmu spočívá pouze v procesu vaření. Kuřecí maso jen naklepete paličkou a nakládaná okurka dodá masu potřebnou chuť. No a vůně a ostrost? To je zásluha hořčice. Potřebujete k tomu ještě něco říct? Já myslím, že je to zbytečné.
Co budete potřebovat
- 3 kuřecí prsa
- 90 g sýra
- 3 lžičky hořčice
- 100 g strouhanky
- 120 g šunky
- 2 nakládané okurky
- 1 vejce
- 3 lžičky slunečnicového oleje
- sůl, pepř a koření dle chuti
A můžete se vrhnout na vaření
Do každého prsa řízněte nožem a vytvořte kapsu. Z obou stran maso okořeňte kořením, které jste si vybrali, osolte a opepřete. Na jedné straně je k tomu ještě namažte hořčicí. Sýr, šunku a okurky nakrájejte na tenké plátky. Jeden plátek šunky, dva plátky sýra a plátek okurky naskládejte na stranu, která je potřená hořčicí.
Jídlo, které je hotové za půl hodiny
Plněnou kapsu nejprve obalte v rozšlehaném vejci a potom ve strouhance. Můžete klidně použít klasický trojobal i s moukou, ale není to nutné. Smažte na rozpáleném oleji z obou stran asi 6 minut, dokud řízek nebude hotový. No a za půl hodiny máte hotový oběd. S náplní můžete vždy experimentovat, nápadům se meze nekladou.
Jako přílohu doporučujeme uvařit brambory a nebo osmažit hranolky. Samozřejmostí je také nějaký zeleninový salát a domácí nebo kupovaný dresink. Zaručujeme vám, že tohle jídlo budete od teď vařit častěji. Dobrou chuť.