Stačí, když změníte způsob krájení a marinování masa, a kdokoliv ochutná, bude po vás chtít recept. Opravdu to vyzkoušejte.
Tento skvělý nápad na rychlou večeři opravdu musíte vyzkoušet, protože není nic lepšího, než rychle udělané a dobré jídlo. Takže pokud tak nějak nevíte, co si připravit na jídlo, vezměte maso a udělejte si skvělou marinádu. Je to tak jednoduché, že to zvládne naprosto každý. No tak na nic nečekejte a vrhněte se na to. Opravdu to stojí za to.
Co budete potřebovat
- 800 – 900 g kuřecích prsou
- dle chuti sůl a mletý černý pepř
- 60 g másla
- 4 – 5 stroužků česneku
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 1,5 lžíce balzamikového octa
- 90 g medu
- jarní cibulka
- sezam
Je to opravdu jednoduché
Nejprve si vezměte kuřecí prsa a nakrájejte je následujícím způsobem: řezy provádějte diagonálně z různých úhlů. Na jedné straně je filé nakrájeno, na druhé straně určitě ne. Dělá se to z toho důvodu, že se poté marináda lépe do masa vsákne. Maso z obou stran osolte a opepřete. Můžete podle tohoto způsobu připravovat jakékoliv maso, ne jen kuřecí, dokonce i hovězí bude naprosto lahodné.
Dále maso obalte z obou stran v mouce. Nasekejte si 4 – 5 stroužku česneku. Na pánvi si rozpusťte máslo a vyskládejte na něj kousky kuřete. Smažte maso na mírném ohni z obou stran dozlatova. Nyní do středu dejte 20 g másla, rozpusťte, vsypte nasekaný česnek, promíchejte a přidejte ještě lžíci sójové omáčky, balzamikový ocet a 90 g medu. Pořádně promíchejte, aby se marináda dostala všude.
A máte hotovo
Kuře smažte další minutu, poté otočte a smažte další minutu z druhé strany. Kuřecí řízek v marinádě je vlastně už připravený. Maso přendejte na talíř a marinádou, která v pánvi zbyla, ho přelijte. Navrch posypte nakrájenou zelenou cibulkou a případně smaženými sezamovými semínky. Toto jídlo vlastně ani přílohu nepotřebuje, ale pokud chcete, tak bude skvěle chutnat s rýží. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář