Součástí cesty ke zdravému organismu nabitému energií je i hodnotná strava. Skvělým příkladem je recept na kuřecí roládu s omeletou, která vám dodá potřebné bílkoviny, minerály a vitamíny.
Dlouhodobé průzkumy ukazují, že lidé v zimních měsících vaří častěji doma a méně navštěvují restaurace. Pokud je to i váš případ, možná jste již vyčerpali veškeré své oblíbené recepty a nyní hledáte nějaké nové. Receptem, který vás zaručeně potěší, je ten na přípravu kuřecí rolády s vaječnou omeletou se zeleninou. Nejen, že vás zasytí a jistě si na něm i pochutnáte, ale rovněž vašemu tělu dodá potřebné bílkoviny, minerály a vitamíny.
Ingredience potřebné pro přípravu rolády:
- 700 gramů kuřecích prsních řízků
- 20 gramů papriky
- 20 gramů čerstvého hrášku (nebo mraženého)
- 20 gramů kukuřice
- 100 gramů tvrdého sýru
- 2 vejce velikosti M
- 3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- ½ čajové lžičky hořčice
- sůl, pepř dle chuti
- další koření dle chuti
Postup přípravy rolády s omeletou
K tomu, abyste připravili křehkou a šťavnatou roládu, nepotřebujete žádné triky. Stačí vám pouze trocha času a šikovnosti. Jako první si připravte maso – na roládu se lépe hodí větší kousky kuřecích prsou. V prvním kroku kuřecí maso očistěte a přes potravinovou fólii zlehka naklepejte z obou stran. Následně maso osolte, opepřete a potřete ho prolisovaným česnekem. Takto připravené maso odložte stranou.
Ve druhém kroku si připravte vaječnou omeletu se zeleninou. Do menší misky či talíře rozklepněte vejce a přidejte k němu odváženou a nadrobno nasekanou papriku, kukuřici a hrášek. Vše důkladně prošlehejte.
Připravenou omeletu osmažte z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi s trochou oleje. Hotovou omeletu následně položte na naklepané a ochucené kuřecí maso.
roládu jednoduše srolujte. Abyste se vyhnuli jejímu rozmotání v průběhu pečení, převažte ji na několika místech režnou nití. Připravenou roládu následně vložte do pečicím papírem vyloženého pekáčku či plechu. Pečte ji v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 30-40 minut.
Hotovou roládu nechte chvilku vychladnout, a poté ji nakrájejte. Podávat ji můžete například s rýží či s brambory. Brambory pečené v troubě s rozmarýnem jsou skvělou dietní variantou.
Příprava je jednoduchá – brambory omyjete, nakrájíte na poloviny a ty následně potřete směsí oleje, rozmarýnu a soli (2 polévkové lžíce oleje, ½ čajové lžičky soli a špetka rozmarýnu). Pečete na alobalem vyloženém plechu, v troubě předehřáté na 180 °C do změknutí.