Kuřecí rolka se slaninou a žampiony je pochoutka, která se skvěle hodí k nedělnímu obědu

Drůbeží je jedním z nejpopulárnějších druhů mas. Hledáte další možnost úpravy? Kuřecí rolka se slaninou a žampiony vás rozhodně nezklame. Je dobrým tipem i na nedělní oběd, pokud budete chtít pohostit celou rodinu a připravit jim něco, co stoprocentně ocení. A vás zaujme fakt, že jídlo je na přípravu velmi jednoduché, a tedy i velmi rychlé.

Nachystejte si tyto ingredience

Aby byla kuřecí rolka se slaninou a žampiony naprosto dokonalá, je třeba nešetřit na ingrediencích a připravit si vše, bez čeho se neobejdete. Jedině tak si můžete být jisti dobrým výsledkem. Aby se vše povedlo podle plánu, mějte k dispozici toto:

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 200 g slaniny
  • 250 g žampionů
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 3 brambory
  • Sůl, pepř a další koření

Nachystejte maso

Myslíte si, že ho rozklepete a jednotlivé ingredience do něho zabalíte? Rozhodně ne. Tato kuřecí rolka se slanou je jiná. Kuřecí maso je třeba namlít v mlýnku a potom ho dochutit solí, pepřem a dalším kořením. Jakmile máte hotovo, můžete pokračovat dále.

Nachystejte si náplň

Ani její příprava není komplikovaná. Základem jsou nakrájené žampiony, popřípadě jiné houby. Dále přidejte nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, nastrouhané brambory a samozřejmě i česnek a máslo. Vše je třeba důkladně promíchat, díky čemuž vznikne jednotná a vláčná hmota, která je na náplň to pravé.

Nyní vytvořte rolku

Vezměte si kus klasického alobalu a na něj položte jednotlivé plátky slaniny, jeden vedle druhého. Následně na slaninu rozprostřete veškeré mleté kuřecí maso. Na něho přijde vrstva houbové náplně. Teď přijde na řadu ta nejobtížnější část spočívající v tom, že vaše kuřecí rolka se slaninou musí být opatrně zabalena.

Pečte 60 minut

Troubu si předehřejte na 180 stupňů, rolku dejte na plech s pečicím papírem a vložte do trouby. Ideální doba pečení je zhruba 60 minut. Díky tomu bude vše dokonale propečeno a slanina bude krásná, a také křupavá. Když vyjmete z trouby, ihned nakrájejte na kolečka a podávejte. Třeba se šťouchanými brambory. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]