Kuřecí se sýrem ve variantě s houbami a rajčaty. Zkuste inovaci klasiky

Zapečené kuřecí se sýrem je vděčnou a populární klasikou. Hledáte zajímavou inovaci? Zkuste právě tuto. Až jídlo ochutnáte, můžete si být jisti, že lepší pokrm jste už dlouho nejedli. A příprava? Ta je snadná. Ať už chcete recept na skvělou rychlou a teplou večeři nebo na víkendový oběd, zkuste tuto variantu a budete se po ní oblizovat. To vám garantujeme.

Co budete potřebovat?

Pokud si zapečené kuřecí se sýrem připravujete často, jistě víte, co patří mezi ty základní ingredience, bez kterých se neobejdete. Ty jsou v tomto receptu doplněny ještě několika dalšími, které pomohou posunout chuť na další úroveň. Aby vás výsledek chuťově uspokojil, připravte si toto:

  • 700 g kuřecího masa
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 100 g hub
  • 1 cibule
  • 2 rajčata
  • 200 g sýra
  • Sůl, pepř a trochu oleje

Nachystejte kuřecí maso

Jako první si připravte kuřecí maso. To omyjte, osušte a potom nakrájejte tak, aby tvořilo plátky. Nyní ho také osolte a opepřete, ale můžete přidat i jakékoliv další koření. Následně pokapejte olejem a dejte ho na chvíli do lednice, aby do sebe natáhlo jednotlivé chutě. V tomto čase se pusťte do přípravy dalších věcí.

Vytvořte základ pro pečení

Vezměte si mísu na pečení a do ní nakrájejte cibuli, přidejte do ní také houby, dále jedno rajče a následně zakysanou smetanu. Všechno důkladně promíchejte, čímž vám na dně vznikne zajímavě vypadající i vonící zeleninový základ.

Přidejte maso

Nyní vyndejte maso z lednice a položte ho do pekáče, na daný základ. Nyní nakrájejte druhé rajče na plátky a pokládejte ho na jednotlivé kousky kuřecího masa. Ty následně posypte poslední nevyužitou ingrediencí, tedy sýrem.

Do trouby a máte hotovo

Nyní už stačí poslední krok, kterým je vložení pekáče do trouby. Teplota by měla být klasických 180 stupňů, na kterou je vhodné maso péct po dobu 30–40 minut. Tedy po dobu, kdy bude dostatečně tepelně upraveno a kdy bude sýr rozpuštěný a začne lehce hnědnout. Potom můžete vyndat a servírovat. A to tak, že dáte na talíř kousek masa, trochu zeleniny a šťávy, která vznikla na dně. Přejeme vám dobrou chuť.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]