Pokud jste někdy zažili ten pocit, kdy už absolutně nevíte, co máte uvařit, rozhodně vsaďte na toto jídlo z kuřecího masa. Obsahuje totiž vše, co by pořádný oběd obsahovat měl.
Víte, že vás zítra čeká náročný den a potřebujete si uvařit nejlépe o den dopředu? Pak není nic jednoduššího, než si vše přichystat večer předem a na druhý den jídlo jen rychle tepelně zpracovat. To je přesně to, co můžete udělat s tímto pokrmem. Salátek se přes noc hezky rozleží a kuřecí maso druhý den jen rychle osmahnete a hodíte do trouby zapéct. Během té doby se můžete věnovat i jiným důležitým činnostem.
Ingredience, které budete k přípravě pokrmu potřebovat:
Kuřecí maso:
- Kuřecí stehýnka – 9 kusů
- Sójová omáčka – 50 ml
- Máslo – 20 g
- Mletý černý pepř – dle chuti
- Sůl – dle chuti
- Rostlinný olej – dle potřeby
Těstíčko na maso:
- Strouhanka – 300 g
- Mletá sladká paprika – 1 lžička
- Sušená petrželka – 1 lžička
- Vejce – 4 kusy
- Škrob – 100 g
Salátek:
- Cuketa – 1 kus
- Mrkev – 1 kus
- Česnek – 2 stroužky
- Ocet – 2 polévkové lžíce
- Rostlinný olej – 4 polévkové lžíce
- Sušená petrželka – 1 lžička
- Cukr – 1 lžička
- Sůl – dle chuti
Kuřecí stehýnka důkladně omyjte a oddělte je od kostí, kůži jim ovšem ponechejte. Všechny kousky osolte, opepřete a přidejte koření dle vašeho vlastního uvážení. Nachystejte si větší zapékací mísu. Na její dno dejte tři kuřecí stehýnka a zalijte je třetinou sójové omáčky. Poté na ně položte další tři stehýnka, opět zalijte omáčkou, položte na ně poslední tři stehýnka a zalijte je zbytkem sójové omáčky.
Zapékací formu zabalte do ručníku a dejte ji na cca jednu hodinu do lednice. Strouhanku smíchejte s mletou sladkou paprikou a jednou lžičkou sušené petrželky. Do jiné misky rozklepněte vejce a vyšlehejte je do hladka. Do třetí misky nasypejte škrob. Nyní postupujte podobně, jako u trojobalu. Každé stehýnko obalte ve škrobu, poté ve vejcích a nakonec ve směsi ze strouhanky.
Oběd, který se hodí na každou příležitost
Na pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a kuřecí stehýnka na ní opékejte okolo 1 až 2 minut z obou stran. Poté je přeneste na plech. Máslo nakrájejte na plátky tak, abyste vždy na jedno stehýnko položili jeden plátek. Vložte plech se stehýnky do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechejte je péct cca 15 až 20 minut. Mezitím se můžete vrhnout na přípravu salátku.
Cuketu i mrkev nastrouhejte na struhadle a dejte je do větší mísy. Přidejte k nim prolisovaný česnek a vše důkladně promíchejte. Pak už jen přidejte ocet, rostlinný olej, sušenou petrželku, dochuťte solí a znovu promíchejte. Nechejte salátek na čtyři hodiny v lednici. Poté můžete podávat, dobrou chuť!
Napište komentář