Kuřecí stehna už obaluji jedině v této staročeské směsi: Udělá je pohádkově křupavá, ale zároveň šťavnatá

Na tento jednoduchý pokrm nebudete potřebovat moc ingrediencí, ale chuťově opravdu stojí za to. Vyzkoušejte ho.

Kuřecí stehna patří k nejoblíbenějším pokrmům vůbec. Toto maso je totiž velmi jemné a také chutné, takže se z něj dá dělat mnoho pokrmů. Určitě i vy doma děláte například pečená kuřecí stehna s rýží nebo bramborem. A pokud toto maso máte rádi i vy, tak si rozhodně vyzkoušejte udělat tento skvělý a jednoduchý pokrm. Nic na tom není.

Co budete potřebovat

  • 7 kuřecích stehen
  • sůl, pepř, paprika
  • sklenice zakysané smetany
  • 3 stroužky česneku
  • lžíce citronové šťávy
  • lžíce petrželky
  • lžička hořčice
  • mletá strouhanka
  • máslo
  • olej

Je to velmi jednoduché

Nejprve si vezměte kuřecí stehna, která osolte a opepřete. Také posypte paprikou. Nyní je dejte do misky, tu zakryjte potravinářskou fólií a nechte je aspoň 30 minut marinovat v lednici. Během této doby si připravte zálivku. Nejprve do misky dejte zakysanou smetanu, a poté do ní dejte 3 stroužky prolisovaného česneku. Také do ní vymačkejte citronovou šťávu. Bude stačit jedna polévková lžíce.

Přidejte ještě lžíci kopru a špetku soli. Nakonec ještě lžičku hořčice a všechny ingredience promíchejte. Kuře vyndejte z lednice a každé stehno obalte v této omáčce ze zakysané smetany. Do talíře si nasypte mletou strouhanku a kuřecí stehna v ní obalte. Zapékací misku si vymažte olivovým olejem a položte do ní kuřecí stehna. Na každé stehno položte malou kostku másla. Dejte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 40 minut. Hotovo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*