Rozmixujte 4 vejce s granátovým jablkem a vytvořte ty nejchutnější houstičky, jaké jste kdy jedli

Takové sladké pečivo jste ještě neviděli. Hlavní roli v těstě hrají rozmixovaná semena granátového jablka, která dodají pečivu krásně růžovou barvu i šťavnatou příchuť.

Kynuté bulky plněné džemem, čerstvým ovocem či pudinkovým krémem jsou v podstatě celkem ohraný příběh. Tyto jsou ale jiné. Jsou vytvořené z granátových jablek, které jim dodávají zvláštní podmanivou hořkosladkou příchuť a sytě růžovou barvu. Tak krásné, voňavé a chutné kynuté pečivo jste ještě nikdy neviděli. Příprava přitom snazší už být ani nemůže.

Na granátové bulky budete potřebovat

  • Granátové jablko – 1 ks
  • vajíčka – 4 ks
  • cukr – 100 g
  • máslo – 50 ml
  • sušené droždí – 1 polévková lžíce
  • hladká mouka – 500 g
  • sezamová semínka – dle chuti
  • ovoce, džem, pudink nebo čokoládový krém jako náplň

Při přípravě postupujte následovně

Vyloupejte semínka z granátového jablka a spolu se 3 vajíčky a cukrem je rozmixujte v mixéru do hladké konzistence. Vzniklou hmotu propasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili zbytků semínek. Máslo rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo na sporáku a přilijte ho do granátové směsi. Nakonec vsypte droždí a dobře promíchejte.

V několika fázích za stálého míchání přidávejte k ovocné hmotě mouku a vypracujte hladké těsto, které nechte na teplém místě 1 hodinu kynout zakryté potravinářskou fólií. Hotové těsto pak rozdělte na 9 dílů, z nichž vytvarujte koule.

Každou kouli mezi dlaněmi zploštěte a vložte dovnitř jednu lžíci náplně, kterou jste si vybrali. Okraje pak kolem náplně uzavřete, spoje dobře zamačkejte, aby se těsto nerozbalovalo a vytvarujte kulaté bochánky. Vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem a nechte je na teplém místě zakryté fólií nebo čistou utěrkou kynout dalších 30 minut.

Nakonec vykynuté bochánky potřete jedním rozšlehaným vajíčkem a posypejte je sezamovými semínky. Vložte plech do trouby rozehřáté na teplotu 170 °C a pečte je po dobu 30 minut dozlatova. Hotové bochánky nechte vychladnout a podávejte.

https://youtu.be/K0eoAJcpDo0

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*