Chalupářský způsob, jak vypeckovat celou úrodu třešní pomocí plastové nádoby. Jednodušší už to být nemůže

Fotografie: BD2412 / Creative Commons / Attribution 2.0

Pomocí tohoto jednoduchého triku se vám podaří vypeckovat třešně rychle a snadno. Opravdu to vyzkoušejte.

Třešně jsou velmi oblíbené letní ovoce, a to především díky své zvláštní, trošku kyselé chuti. Především v letních dnech vás mohou krásně osvěžit. A pokud máte rádi čerstvé třešně, není nic jednoduššího, než si je například zavařit a nebo udělat nějaký dobrý džem. Dokonce i koláče jsou ze třešní velmi dobré. Ale nejdůležitější ze všeho je, abyste třešně vypeckovali, což jde velmi snadno pomocí jednoho triku s lahví. Zkuste to.

Vždy je třeba třešně vypeckovat

Když už se rozhodnete udělat džem nebo koláč, je třeba, aby v třešních nebyla jediná pecka. Ale komu by se chtělo pecky pracně odstraňovat? Zkuste použít tento jednoduchý trik, díky kterému už to pro vás nebude žádný problém. Velkým plusem je to, že nebudete mít oblečení zašpiněné od šťávy z třešní, zkrátka je to opravdu rychlé a snadné.

Abyste získali vypeckované třešně, budete potřebovat pouze prázdnou láhev, tyčinku s ostrým koncem a hodně sladkých a šťavnatých třešní. Vezměte si jednu třešeň po druhé, odstraňte stopku a poté ji položte na hrdlo láhve stranou, kde se nacházela stopka. Nyní už jen zapíchněte tyčinku ostrým koncem do třešně a pořádně zatlačte. Pecku tak zatlačíte přímo do láhve.

A můžete začít připravovat koláč

Poté už jen třešeň bez pecky dejte do misky a postup opakujte, dokud nebudete mít všechny třešně vypeckované. Třešně už potom použijte k přípravě nějakého koláče nebo džemu, to už je jen na vás. Opravdu tento trik využijte, protože je to opravdu velmi jednoduché a především účinné. Do toho veškerá práce proběhne v naprosté čistotě. Stojí za to to vyzkoušet.

Zdroj: Livebiz

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]