Kynuté těsto vykyne 3x rychleji. Každý by měl znát tento trik s igelitovou taškou

těsto v sáčku

Připravte si vynikající kynutý koláč, jehož přípravu můžete výrazně urychlit. Je vynikající ke kávě nebo čaji a ani návštěva jím jistě nepohrdne.

Dostali jste chuť na kynutý koláč a nechce se vám dlouho čekat, než vykyne? Čekáte návštěvu a potřebujete rychle nějakou dobrotu ke kávě? S tímto trikem vykyne těsto na drobenkový koláč 3x rychleji a dobrota tak bude na stole raz dva. Nadýchané máslové těsto posypané drobenkou a mandlemi, tomu neodoláte.

Ingredience na kynuté těsto

  • 1,5 hrnku mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 4 g sušeného droždí
  • 25 g másla
  • vejce
  • špetka soli

Ingredience na drobenku

  • 70 g cukru,
  • 120 g másla,
  • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

Všechny ingredience na kynuté těsto smíchejte dohromady. Máslo nechte nejprve změknout, aby se vám s ním lépe pracovalo. Nyní je potřeba nechat těsto vykynout. A tady přichází na řadu zmiňovaný trik. Dobře prohnětené těsto dejte do uzavíratelného plastového sáčku, dobře utěsněte a dejte ho do mikrovlnné trouby.

Pusťte ji na nejnižší výkon a nechte těsto zahřívat po dobu 30 minut. Teplo z mikrovlnky výrazně urychlí kynutí těsta a místo hodiny a půl, kterou byste museli čekat, máte těsto hotové mnohem rychleji. Po půl hodině jej přendejte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte ještě 10 minut kynout. Poté jej přemístěte na vymazaný plech.

Vyzkoušejte špejlí, zda je těsto dobře propečené

Můžete přidat i oblíbené ovoce. Koláč však bude vynikající i s mandlovou drobenkou. Tu vytvořte utřením másla s cukrem a přisypte sáček mandlových lupínků. Drobenku rovnoměrně rozprostřete na těsto a dejte péct do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte přibližně 30 minut. Koláč kontrolujte a špejlí vyzkoušejte, zda už je těsto propečené.

drobenkový koláč
Fotografie: Freepik

Uvidíte, že výsledný koláč bude krásně nadýchaný a plný mandlové chuti. Upečte si ho ke kávě čaji nebo jako pohoštění pro návštěvu. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*