Lahev z čokolády je skvělým dárkem, který vyrobíte sami

Možná jste zaregistrovali to, že láhev z čokolády je zajímavým dárkem. My vás naučíme, jak si ji vyrobit. To proto, že možnosti, které se dnes prodávají jsou celkem drahé, a ne každý si je může dovolit. Proto je vhodné, když si toto originální, a hlavně jedlou věc připravíte sami. A zaujme vás, jak snadné to vlastně je.

Připravte si lahev

Jako první budete potřebovat plastovou lahev. Doporučujeme začít s něčím menším, jako je třeba objem 500 mililitrů. Až se daný postup naučíte, klidně může lahev z čokolády vzniknout i z klasické dvoulitrovky. Základem je lahev nejprve důkladně vypláchnout a umýt. Dále z ní také sundejte etiketu. Poté je připravena.

Rozehřejte čokoládu

Použijte čokoládu na vaření v množství, které odpovídá velikosti lahve. Připravte si vodní lázeň, tedy hrnec s vodou, do kterého položíte mísu a tekutinu přivedete k varu. Do mísy naházíte čokoládu, která se začne rozpouštět. Za stálého míchání se věnujte tomu, aby se rozpustily veškeré kousky. V tuto chvíli jste připraveni na další krok.

Nalijte do lahve

Když je čokoláda rozpuštěna, můžete ji začít opatrně nalévat do lahve. Doporučujeme trychtýř, kterým obsah nateče tam, kam má. Plně postačí pár centimetrů na dno. Lahev nemusí být úplně plná, jelikož je důležité, aby byla čokoláda na stěnách. Proto vezměte lahev do ruky a pohybujte s ní tak, aby se čokoláda dostala úplně všude.

Nechte zaschnout a naplňte

Nyní čokoládu v lahvi nechte zaschnout. Několikrát flaškou ještě otočte, jelikož čokoláda bude mít tendenci stékat. Když je zatuhlá, můžete lahev naplnit obsahem. Třeba sladkými bonbony, nebo čímkoliv jiným. Lze i také ponechat bez obsahu.

Sloupněte plast

Je tu poslední krok. A to sundat plast z vrstvy čokolády. Zde se neobejdete bez nože, opatrnost a trpělivosti. Když je hotovo, zůstala vám v ruce lahev z čokolády, na kterou doporučujeme pro opravdu originální vzhled znovu nalepit etiketu.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]