Lahodný babiččin salát z dob Československa je posledním poctivým receptem

Salát s vajíčky

Mezi jedno z nejobvyklejších jídel české kuchyně bezesporu patří salát. Přeborníky jsme hlavně na ty, na jejichž přípravu se používá majonéza.

Připravili jsme si pro vás recept na jeden ze zapomenutých salátů. V dnešní době se totiž saláty považují za přílohu, často si je dopřáváme k řízkům nebo namazané na chlebu. Málokdo by se dnes vrhl na přípravu salátu, v jehož samotném základu je maso použito. Přesto nám právě takový pokrm může snadno posloužit jako plnohodnotný chod.

Ingredience potřebné na přípravu zapomenutého salátu:

  • 500 gramů kuřecích prsou
  • 1 středně velké okurka
  • 1 cibule
  • svazek zelené cibulky
  • 4 vařená vejce
  • 120 gramů tvrdého sýru
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 3 – 4 polévkové lžíce octu
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • sůl a pepř

Spařená cibule dodá salátu základní aroma

Nejprve si v misce spaříme cibuli. Budeme jí potřebovat polovinu, nakrájíme ji na malé kostičky a umístíme do hluboké mísy. Cibuli zalijeme horkou vodou a přidáme 2 lžíce cukru, půl lžičky soli a 3 lžíce octa. Díky tomu dojde k jejímu spaření, ale bude zachována její jedinečná chuť a aroma. Ideální je nechat cibuli v tomto roztoku po dobu 1 hodiny.

Tuňáková pomazánka

Kromě této lahodné tuňákové pomazánky už jinou nepřipravuju. U nás doma si ji všichni zamilovali

Salát s vajíčky

Ostatní ingredience nakrájíme

Vrhneme se na přípravu samotného salátu. Budeme k němu potřebovat okurku, kterou nakrájíme na malé kostičky a ty přendáme do hluboké mísy. K okurce přidáme kuřecí prsa, která jsme si předem uvařili. Následně je stačí pouze nakrájet na malé kousky, nebo najemno natrhat. Přidáme také nasekaná vařená vejce.

Salát s vajíčky

Promícháme a vše spojíme za pomoci majonézy

Do misky s ingrediencemi přijde také nahrubo nastrouhaný sýr, najemno nakrájená cibulka a namočená cibule. Vše nejprve promícháme, poté dochutíme za pomoci majonézy. Podle chuti výsledný salát dosolíme a opepříme. Před samotným podáváním je dobré jej ještě na chvíli umístit do lednice.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*