Mezi jedno z nejobvyklejších jídel české kuchyně bezesporu patří salát. Přeborníky jsme hlavně na ty, na jejichž přípravu se používá majonéza.
Připravili jsme si pro vás recept na jeden ze zapomenutých salátů. V dnešní době se totiž saláty považují za přílohu, často si je dopřáváme k řízkům nebo namazané na chlebu. Málokdo by se dnes vrhl na přípravu salátu, v jehož samotném základu je maso použito. Přesto nám právě takový pokrm může snadno posloužit jako plnohodnotný chod.
Ingredience potřebné na přípravu zapomenutého salátu:
- 500 gramů kuřecích prsou
- 1 středně velké okurka
- 1 cibule
- svazek zelené cibulky
- 4 vařená vejce
- 120 gramů tvrdého sýru
- 2 polévkové lžíce cukru
- 3 – 4 polévkové lžíce octu
- 3 polévkové lžíce majonézy
- sůl a pepř
Spařená cibule dodá salátu základní aroma
Nejprve si v misce spaříme cibuli. Budeme jí potřebovat polovinu, nakrájíme ji na malé kostičky a umístíme do hluboké mísy. Cibuli zalijeme horkou vodou a přidáme 2 lžíce cukru, půl lžičky soli a 3 lžíce octa. Díky tomu dojde k jejímu spaření, ale bude zachována její jedinečná chuť a aroma. Ideální je nechat cibuli v tomto roztoku po dobu 1 hodiny.
Kromě této lahodné tuňákové pomazánky už jinou nepřipravuju. U nás doma si ji všichni zamilovali
Ostatní ingredience nakrájíme
Vrhneme se na přípravu samotného salátu. Budeme k němu potřebovat okurku, kterou nakrájíme na malé kostičky a ty přendáme do hluboké mísy. K okurce přidáme kuřecí prsa, která jsme si předem uvařili. Následně je stačí pouze nakrájet na malé kousky, nebo najemno natrhat. Přidáme také nasekaná vařená vejce.
Promícháme a vše spojíme za pomoci majonézy
Do misky s ingrediencemi přijde také nahrubo nastrouhaný sýr, najemno nakrájená cibulka a namočená cibule. Vše nejprve promícháme, poté dochutíme za pomoci majonézy. Podle chuti výsledný salát dosolíme a opepříme. Před samotným podáváním je dobré jej ještě na chvíli umístit do lednice.
Napište komentář