Léčivý sirup z přírodních surovin, který prospívá zejména chudokrevným lidem

Fotografie: Freepik

Lidové léčitelství nabízí celou řadu prospěšných receptur na přírodní bázi. My vám nyní také jednu z nich přinášíme. Připravte si léčivý sirup z ovoce a zeleniny, který prospěje zejména vašim červeným krvinkám. Vhodný je pro všechny, kteří potřebují dodat životní vitalitu a chtějí posílit svůj imunitní systém.

Jaké suroviny budete potřebovat na léčivý sirup?

Připravte si následující ingredience:

  • 1 kilogram červené řepy
  • šťávu z jednoho citronu
  • ½ kilogramu mrkve
  • 2 až 3 ks pomerančů
  • 2 kyselejší jablka
  • ½ kilogramu medu

Jak postupovat při přípravě léčivého sirupu z ovoce a zeleniny?

Nejprve očistěte červenou řepu, mrkve a jablka. Pak zeleninu i ovoce nakrájejte na co nejmenší kousky a vložte do elektrického odšťavňovače. Do vylisované šťávy následně vymačkejte ručně přepůlený citron a také pomeranče. Dobře promíchejte, a nakonec propojte s medem. A váš léčivý sirup je prakticky na světě.

Směs přelijte do skleněných lahví a utěsněte víčkem. Uchovávejte ideálně v lednici. Z výše uvedených surovin je možné vytvořit zhruba 2 litry sirupu, což vystačí asi na 15 až 20 dní v měsíci. Co se týká konzumace, je vhodné popíjet malé množství tekutiny ráno na lačno, po dobu nejméně 14 dnů.

Kdo by se měl tomuto sirupu vyhnout?

Sirup z uvedených přírodních ingrediencí je obvykle dobře snášen. Avšak vyvarovat byste se mu měli, pakliže jste alergičtí na i kdyby jednu složku v receptu. Pokud momentálně absolvujete komplikovanější léčbu nebo jste těhotní, poraďte se před užívání sirupu s ošetřujícím lékařem, i když se jedná o nechemické složení.

Fotografie: Pixabay

Vitamínová bomba pro organismus

Na závěr si ještě řekněme, proč je vlastně sirup tak léčivý. Obsahuje totiž celou řadu surovin, které jsou nabité vitamíny a minerálními látkami. Velice cenná je pro tělo červená řepa, která je považovaná za superpotravinu.

Je plná antioxidantů, které nás mohou ochránit před škodlivými volnými radikály. Rovněž na krvetvorbu je řepa jako dělaná. Některé studie dokonce uvádí, že konzumací pokrmů s řepou lze předejít rozvoji Alzheimerovy choroby.

Fotografie: Pixabay

Nesmíme ale vynechat ani mrkev, jablka, pomeranč a citron. Díky těmto surovinám můžete významně posílit také svůj imunitní systém. Mrkev kromě jiného příznivě ovlivní i vaše trávení a díky beta karotenu se na sluníčku zdravě opálíte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]