Lednový dezert za 5 minut. Bez trouby, kondenzovaného mléka, želatiny a mouky. Je super jednoduchý na přípravu a zamilujete si ho nejen pro jeho chuť

Každý má rád jednou za čas nějakou pořádnou sladkou dobrotu. A není nad to, když si ji připravíte sami svýma vlastníma rukama. Třeba jako tuto.

Máte chuť na něco sladkého, ale nevíte, co byste si už měli dát a chcete zkusit něco nového? Nebo čekáte návštěvu a chcete je pohostit něčím mimořádným a vlastnoručně dělaným? Ať už tento dezert zvolíte k jakékoliv příležitosti, rozhodně si na něj nikdo nebude stěžovat. Již po prvním kousnutí si jej totiž zamilujete.

Ingredience a postup přípravy dezertu

Budete potřebovat:

  • Sto gramů kvalitního másla
  • Dvě stě gramů sušenek dle vašeho výběru
  • Sto gramů arašídů
  • Jeden středně velký banán
  • Tři sta gramů smetanového sýru do dortu
  • Sto padesát gramů čokolády
  • Tři sta mililitrů smetany ke šlehání
  • Sto gramů moučkového cukru
  • Jakoukoliv čokoládu dle vaší chuti na ozdobu, nejlépe ovšem vypadá bílá
  • Špetku soli
  • Pánev
  • Mixér
  • Formu na dort
  • Hrnec
  • Metličku

Nejprve začněte přípravou arašídů. Nachystejte si pánev a rozehřejte ji na sporáku. Arašídy do ní nasypejte a pomalu je ze všech stran orestujte se špetkou soli. Poté je vhoďte do mixéru a rozmixujte na drobné kousíčky. Nyní si vezměte sušenky dle vašeho výběru a s pomocí sáčku je rozdrťte na kousky, můžete ovšem také použít mixér.

Jednoduše, rychle a hlavně bez pečení

Nyní si vezměte máslo a nechejte jej rozpustit, následně ho smíchejte se sušenkami a arašídy a důkladně promíchejte do hladka. Vezměte si formu na dort, dole ji posypejte drobenkou, která vám zbyla a nalijte na ni směs z arašídů. Nechejte v lednici vychladit. Nyní si vezměte smetanu a vyšlehejte jej do husté a nadýchané hmoty.

Fotografie: Unsplash

Smíchejte ji se smetanovým sýrem a opět vyšlehejte do hladké hmoty. Vytáhněte již vychladlý dort z lednice a namažte jej částí krému. Následně si vezměte banán, nakrájejte jej na kolečka, ty poklaďte na krém a zalijte zbytkem krému. Smíchejte čokoládu se smetanou, rozehřejte ji na sporáku, dokud nebude jednolitá a hladká a jednu její část nalijte na krém.

Potřete posledním zbytkem krému a zbytek přelijte zbytkem čokolády. Nyní si vezměte čokoládu dle vašeho výběru, nastrouhejte ji a posypejte na dezert. Pokud chcete, můžete přidat i mandle. Nechejte na několik hodin vychladit v lednici a můžete okamžitě podávat. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]