Smetanový dezert z cukrářských piškotů se hodí na oslavy

Připravit něco sladkého na oslavu se dá klidně i bez nutnosti péct. Pokud správně zkombinujete suroviny, můžete vykouzlit cukrářských zázrak.

V tomto dezert najdete smetanu a ovoce. Najdete v něm také těsto, které však není nutné péct. Klasické pečené těsto tu totiž nahradí kupované cukrářské dlouhé piškoty, které díky smetanovému krému úžasně změknou. Dezert není na přípravu nikterak složitý, a přesto bude jedním z nejlepších dezertů, které jste kdy jedli. Na oslavě bude mít určitě velký úspěch. A navíc dobře vypadá.

Připravte si suroviny

Na tento dezert budete potřebovat 250 gramů cukrářských piškot. Dále je třeba si připravit 150 gramů mascarpone a stejné množství cukru. Ten pochopitelně můžete nahradit jiným sladidlem, pokud neradi používáte klasický bílý cukr. Připravte si také vanilkovou esenci. Dále 200 mililitrů smetany a 500 gramů broskvového kompotu. Ten můžete koupit nebo vzít ze svých zásob.

Nakonec je třeba připravit ještě dvě balení želatiny. Nejprve je třeba vzít cukrářské piškoty a vyskládat je jeden vedle druhého do čtvercové formy. Tu vyložte potravinovou fólií. Piškoty by měly tvořit dno i boky a vytvářet tak písmeno U. Boční piškoty lze vyskládat později, při aplikaci krému. Kompot je třeba slít a do nálevu dát želatinu. Mezi tím použijte mascarpone, které mixujte se smetanou.

Fotografie: Pexels

Náplň ochuťte dle sebe

Právě náplň z mascarpone podle svých chuťových preferencí oslaďte a přidejte také vanilkovou esenci. Přilijte i trochu nálevu z broskvového kompotu. Po vyšlehání přidejte pár kousků nakrájených broskví a většinu želatiny.

Vše důkladně zamíchejte a nalijte do formy. Smetanovou vrstvu nanášejte na spodní vrstvu piškot a zajistěte, aby držely i boční piškoty. Zbytek broskví nakrájejte na plátky.

Fotografie: Pexels

Pak tyto plátky naskládejte nahoru a na ně vylijte zbytek želatiny. Formu s dortem tak dejte na několik hodin do lednice, dokud vše dokonale nezatuhne. Poté vyndejte dort z formy a následně krájejte na obdélníkové plátky. Takto můžete servírovat. Jelikož dezert vypadá na řezu opravdu krásně, není již třeba nijak dozdobovat. Podávat můžete s kávou nebo čajem dle chuti.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]