Díky receptu na nejlepší nepečený dort vždy vzpomínám na návštěvu u tety celé týdny

K dobré kávě by měl patřit také nějaký sladký element. Jedním takovým by mohl být tento jedinečný arašídový dort, který připravíte s pomocí tohoto skvělého receptu.

Arašídy patří mezi nejoblíbenější ořechy. Dají se také pořídit v různých variantách, jako jsou například solené nebo pražené. Můžete také zakoupit arašídové máslo, které je velmi chutné. Díky tomuto receptu můžete arašídy použít jako přísadu do skvělého dortu, který budete mít během chvilky hotový.

Co budete potřebovat

  • 600 g cukru
  • 20 lžic vody
  • 250 g másla
  • 60 g máslových sušenek
  • 600 g arašídů
  • 150 g čokolády na vaření
  • 3 lžíce kakaa
  • trošku oleje

Nejdříve vytvořte těsto

Vezměte si hrnec, do kterého nalijte vodu a přidejte cukr. Plotýnku zapněte na mírný plamen a za stálého míchání vařte, dokud se veškerý cukr nerozpustí. Arašídy i sušenky je potřeba nadrtit, můžete také použít mlýnek na strouhanku, aby vám to šlo snadněji. Nadrcené arašídy a sušenky přidejte do vody s cukrem. Ke konci vaření do hrnce přidejte máslo a opět vše důkladně promíchejte. Měla by vám vzniknout krémová hmota.

Naplňte celý plech

Krémovou hmotu si rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny přimíchejte 100 g čokolády, 2 lžíce kakaa a nechte rozpustit. Plech si vystelte pečícím papírem a na něj poté rozprostřete krém, do kterého jste přidali čokoládu. Až krém vytuhne, přidejte světlý krém a opět nechte ztuhnout. Takto postup ještě jednou zopakujte, aby vám na vrchu nakonec zůstala světlá strana.

Arašídy
Fotografie: Pixabay

Vše zalijte polevou

Než vám ztuhne poslední vrstva, můžete si vytvořit polevu. V malém kastrůlku smíchejte trošku oleje, 50 g čokolády na vaření a 1 lžíci kakaa. Jakmile se vám čokoláda rozpustí, tak ji můžete dát na zbytek dortu. Rozprostřete ji rovnoměrně, ať ji máte hezky po celé ploše dezertu. Pak už jen vše dejte do ledničky zatuhnout a máte připravený skvělý dezert k odpolední kávě.

Zdroj: Planeta PL

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*