Pohár z kondenzovaného mléka, citronové šťávy a sušenek

Jedná se o velice jednoduchý dezert, který ocení nejvíce děti a milovníci velmi sladkých pokrmů. Příprava je neskutečně jednoduchá. Postačí jen čtyři základní suroviny.

Chcete svým blízkým udělat radost po nedělním obědě a nenapadá vás zrovna nic rychlého a jednoduchého? Proto přinášíme tento postup. Suroviny potřebné k přípravě této dobroty jsou běžně dostupné ve většině supermarketů. Málokterý dezert je takto jednoduchý na přípravu a zároveň neskýtá žádnou šanci, že se cokoli nepovede. S jeho přípravou si poradí i děti.

Suroviny na dezert z kondenzovaného mléka a sušenek

  • 380 gramů slazeného kondenzovaného mléka
  • šťáva z jednoho citronu
  • balení oblíbených sušenek cca 150 – 200 gramů
  • ovoce a čokoláda na ozdobu

Příprava dezertu z kondenzovaného mléka a sušenek

Vymačkejte šťávu z jednoho citronu do misky a zbavte ji případných jadérek. Přilijte k ní kondenzované mléko a směs šlehejte elektrickým šlehačem asi 15 minut. Vytvoří se krémovitá hmota celkem dost husté konzistence. Sušenky rozmixujte na drobečky a rozdělte je do mističek podle počtu členů domácnosti – množství surovin by mělo pokrýt asi 4 středně velké porce.

Na sušenkové drobečky pak rozdělte i připravený krém. Pomoci si můžete třeba i cukrářským sáčkem. V tuto chvíli jsou poháry téměř hotové. Podle vaší fantazie je ještě na vrchu ozdobte. Použít můžete třeba hoblinky čokolády a kousek ovoce. Poháry pak nechte rozležet v chladu alespoň hodinu. Jako i u jiných nepečených dezertů, tak i u tohoto poháru platí, že čím déle necháte dezert rozležet, tím bude lepší. Ideální je tedy do druhého dne.

Tipy na závěr

Krém připravený podle základního receptu je opravdu velmi sladký. Pro ty z vás, kteří upřednostní přeci jen trochu jemnější chuť, tu máme tento tip. Kolik gramů je kondenzovaného mléka, tolik gramů přidejte do šlehače krémového sýra mascarpone. Záleží tedy na tom, kolik krému chcete vyrobit. Pokud budete chtít cca 500 gramů výsledného krému, dejte 250 gramů kondenzovaného mléka a 250 gramů mascarpone.

Dezert můžete ještě vyšperkovat pokud máte trochu letního ovoce jako jsou například jahody, maliny, nebo borůvky. Rozmixujte ho a pak vrstvěte pohár tímto stylem. Lžíce krému, sušenky, nebo piškoty, lžíce rozmixovaného ovoce. Takto střídejte vrstvy a končit byste ideálně měli krémovou vrstvou. Pak poháry ozdobte a nechte rozležet. Pro dospělé strávníky, kteří se nechytají řídit auto, můžete sušenky trošku prokapat rumem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]