Cukrářka mi prozradila recept na domácí kondenzované mléko. Hotové je za půl hodiny a chutná jako z jiné planety

Kondenzované mléko je sladkost, kterou miluje snad naprosto každý, od dítěte po dospělého. Když už ho ochutnáte, je těžké přestat.

Když vaše děti budou chtít palačinky, vyzkoušejte jim je polít kondenzovaným mlékem. A že ho nemáte doma? To vůbec nevadí, nemusíte chodit ani do obchodu, protože jeho výroba je velmi jednoduchá a trvá pár minut. A chuťově byste toto domácí kondenzované mléko od kupovaného určitě nerozeznali. Tak vyzkoušíte to?

Co budete potřebovat

Rozhodně vás potěší, že pro přípravu kondenzovaného mléka toho opravdu moc nepotřebujete. Všechny ingredience budete mít stoprocentně doma. Navíc vám to zabere tak maximálně hodinku, takže nic, co by se nedalo zvládnout. Budete tedy potřebovat:

  • 1 l mléka
  • čajová lžička sody
  • 300 g cukru

Nic na tom není

Nejprve si v hrnci smíchejte mléko, cukr a sodu. Hrnec poté dejte na sporák a plamen nastavte na vysokou teplotu. Za občasného míchání přiveďte směs k varu. Po uvaření vařte kondenzované mléko dalších 30 minut. Směs by vám během této doby měla zhoustnout a také změnit barvu. No a poté už jen nechte vychladnout a můžete udělat palačinky, které tímto mlékem polijete.

K vaření tohoto kondenzovaného mléka budete potřebovat ten největší hrnec, který doma najdete. Je velmi důležité, aby plocha pro odpařování mléka byla co největší. Rozhodně se ale nepokoušejte dělat kondenzované mléko z několika litrů mléka. Čím méně toho uděláte, tím více se vám podaří. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]