S přicházejícím létem nastává čas letního grilování i různých zahradních párty. Vaše hosty však nemusíte oslnit pouze dozlatova grilovanými kuřecími křídly, šťavnatými vepřovými a hovězími steaky či grilovanými žebry, ale můžete pro ně připravit také pokrmy z přímořské gastronomie.
Jednou takovou lahůdkou je bezpochyby paella, která je typickým španělským jídlem. Ačkoliv turisté jej považují za národní jídlo Španělů, svůj původ paella nachází ve Valencii.
Podlehněte chutné paelle
Po celém Španělsku najdete mnoho variant paelly a byla by chyba tuto lahůdku neochutnat. Některé španělské restaurace umožní svým hostům shlédnout přípravu paelly na vlastní oči, proto se určitě vyplatí vědět, že svůj název získala podle pánve se dvěma držadly, na které se tato pochoutka připravuje.
Základem tohoto pokrmu je rýže. Do pánve můžete přidat kuřecí maso, ale i mořské plody. Španělská kuchyně se vyznačuje lehkostí, a proto ani v paelle nesmí chybět zelenina. Základem je cibule, česnek, rajčata i papriky. Skvostnou barvu dodává šafrán, který lze v našich podmínkách nahradit barvivem a mletou paprikou.
Jak paellu připravit?
Recept i postup pro přípravu paelly najdete na internetových stránkách Španělských receptů. Stačí, když kliknete na tento odkaz – www.spanelskerecepty.cz – a můžete se dát do přípravy typické valencijské paelly. Na této webové adrese však naleznete také další španělské recepty. Recepty online Vám pomohou obohatit Váš jídelní stůl o lahodné dezerty, pikantní omáčky i různé polévky. Španělské recepty umožní Vašim chuťovým pohárkům prožít léto snů!
Obrázek: pixabay.com