Lepší jablečný štrůdl jste nejedli. Je v něm tajná ingredience

Podívejte se, jak se dá klasický recept na jablečný štrůdl vylepšit pomocí jedné unikátní ingredience. Ta posune jídlo na novou úroveň. A to i přesto, že daná ingredience je v podstatě zcela běžná a rozhodně se nejedná o nic netradičního. Co to je? Klasická dětská krupička.

Co budete potřebovat?

Aby se vám jablečný štrůdl povedl, budete potřebovat nejenom onu tajnou ingredienci, ale budete potřebovat i několik dalších. Jaké to jsou? Podívejte se.

  • 1 šálek dětské krupičky
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce skořice
  • Jablka
  • Máslo dle potřeby

Připravte si těsto

Jako první si připravte těsto. A to tak, že spolu nejprve smícháte všechny suché přísady. Tedy krupici, cukry, mouku, prášek do pečiva a také skořici. Následně máte připravený základ těsta, který se nijak zvlášť neupravuje, ani nehněte.

Nachystejte si jablka

Nyní si připravte jablka. Ta nejprve zbavte takzvaného bubáku a potom je také oloupejte. Jablka nekrájejte, ale nastrouhejte je na hrubém struhadle. Je třeba pracovat rychle, aby nedošlo k tomu, že vám nastrouhaná jablka začnou hnědnout.

Vše do formy

Formu si nejprve vymažte máslem. Klidně ho používejte více, jelikož to přidá na chuti, jakou bude váš jablečný štrůdl mít. Když je hotovo, vezmete suché přísady a posypte s nimi dno a udělejte vrstvu suchého těsta. Na ni dejte jablka a vytvořte vrstvu ovocnou. A potom zase vrstva suchých přísad a potom zase jablka. A to až do chvíle, kdy bude poslední vrstvou ta suchá.

Pečte v troubě

Chýlíte se do samotného závěru. Nyní je třeba vložit vaši formu i s obsahem do trouby, kterou jste předehřáli na 200 stupňů Celsia. Při této teplotě váš jablečný štrůdl pečete po dobu asi 40 minut, dokud nebude mít zlatavou barvu. Potom ho můžete vyjmout, nechat vystydnout, nakrájet a ochutnat. Lahoda, souhlasíte s námi? A přitom bylo vše tak snadné.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]