Lepší langoše nedělá ani rodilý Maďar. Přitom jsou tak snadné

Langoše jsou populárním jídlem z Maďarska. Víte, jak si připravit ty pravé? Pomocí tohoto receptu. Pokud jste někdy ochutnali toto autentické jídlo od rodilého Maďara, s největší pravděpodobností jste se do něho zamilovali. Když jste si chtěli langoše zkusit udělat podobně, možná se vám tak úplně nepovedli. Proč? Důvodem byl špatná recept. My pro vás máme ten, který je skutečně tím autentickým.

Co budete potřebovat?

Začneme soupisem věcí, bez kterých se neobejdete. Mějte stále na paměti, že langoše jsou jednoduchým jídlem a tomu pochopitelně odpovídá také soupis surovin. Jde vlastně o pár běžných věcí, které však umí vytvořit lahodnou pochoutku. Potřebovat budete:

  • 500 g mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku soli
  • 7 g sušeného droždí

Vytvořte kynuté těsto

Langoše se vždy dělají z kynutého těsta a kdo vám bude říkat něco jiného, ten se plete. Základem je vytvoření takového těsta, což není nic složitého. Díky sušenému droždí není třeba dělat kvásek. Stačí jenom smíchat všechny ingredience a potom nechat těsto na teplém místě dostatečně dlouho vyknout. Ideálně do té doby, než zdvojnásobí svůj objem. Doba kynutí může klidně trvat i hodinu. Snažte se nic neuspěchat. Jedině tak bude vaše dílo dokonalé.

Vytvořte placky a smažte je na oleji

Když je těsto nakynuté, můžete se pustit do vytváření jednotlivých place. Berte vždy podobné množství těsta, díky kterému budou langoše jeden jako druhý. Přímo v ruce z nich vytvářejte placky, které budete následně jednoduše smažit na oleji. Potom vyndejte, nechte okapat a už můžete přemýšlet, co na ně. Hitem je třeba zakysaná smetana a sýr, ale zvolit je možné i klasiku v podobě česneku, kečupu a také strouhaného sýra. Pokud máte děti, můžete jim zkusit udělat také variantu sladkou, kde se používá buď marmeláda, nebo lískooříškový krém.