Lepší palačinky neexistují. A to díky unikátní přísadě

Jak udělat nadýchané palačinky, které budou dokonale vláčné? Postačí jedna tajná, a přitom běžná přísada. Ta se do těsta běžně nedává, a proto může být výsledek standardních palačinek nevalný. Jestliže chcete zkusit tento recept, provedeme vás jím krok za krokem.

Toto je seznam ingrediencí. Včetně tajné přísady

Zajímá vás, co je tou tajnou přísadou? Budete se možná divit, protože ji velmi dobře znáte. A jistě ji používáte nejenom u sladkých jídel. V našem seznamu ji jistě dobře odhalíte. Pokud ne, je to ta na samotném konci. Na palačinky budete potřebovat toto:

  • 25 dkg mouky
  • 5 dl mléka
  • 2 vejce
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 špetku soli
  • 1,5 dkg kvasnic

Ano, tajnou přísadou jsou skutečně kvasnice. Pokud si myslíte, že se hodí jenom na běžná těsta, přesvědčíme vás o opaku.

Připravte si těsto

Jak na to? Nejprve si připravte trochu mléka, které zahřejete na vlažnou teplotu a ve kterém rozpustíte své kvasnice. Přisypete také cukr a necháte na teplém místě. To proto, že se zde začne tvořit klasický kvásek.

Mezi tím se můžete pustit do dalších přípravných prací. Sem patří oddělení bílků od žloutků. Z bílků vytvořte pevnou hustou pěnu, zatímco do žloutků přimícháte mouku, zbývající mléko a špetku soli. máte tak základ na těsto, do kterého přidáte také kvásek. Na závěr opatrně vmíchejte také pěnu z bílků a vaše těsto je připravené.

Jedině na pánvi

Správné palačinky se dělají jedině na pánvi. Než začnete s naléváním těsta, nechte ho asi 15 minut na teplém místě vykynout. Potom ho zamíchejte a pusťte se do práce. Na pánvičce si rozpalte trochu oleje a naběračkou nalijte těsto tak, aby se dostalo až do krajů. Smažte z jedné strany a potom otočte. Buď obracečkou, nebo známým pohybem zápěstí.

A s čím hotové palačinky podávat? Sladká varianta je nejlepší s marmeládou, lískooříškovým krémem, skořicí a cukrem, nebo tvarohem. Ta slaná je zase skvělé třeba se špenátem. Vyzkoušejte klidně obě dvě.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]