Pokud hledáte inspiraci na lahodný pokrm z kuřecích stehen, pak je určitě zkuste připravit s kefírem a provensálskými bylinkami. Jsou krásně šťavnatá.
Kuřecí stehýnka jsou jednoduchou a sytou večeří, kterou můžete připravit své rodině. Navíc obsahují mnoho prospěšných látek. Kuřecí stehýnka obsahují velké množství bílkovin, které pomáhají budovat a obnovovat tkáně v těle. Také mohou být zdrojem důležitých minerálů, jako je železo, zinek a selen.
Provensálská zapečená kuřecí stehýnka
Nicméně je třeba si uvědomit, že kuřecí stehýnka, stejně jako ostatní části kuřete, obsahují tuky. Jejich množství se může lišit v závislosti na způsobu přípravy. Proto se doporučuje konzumovat kuřecí stehýnka v mírném množství a volit zdravější způsoby přípravy, jako je vaření, pečení a grilování.
Ingredience:
- kuřecí stehýnka — 6 kusů
- cibule — 1 kus
- česnek — 3 stroužky
- sůl — 1 čajová lžička
- černý pepř — ½ lžičky
- sladká paprika — 2 čajové lžičky
- provensálské bylinky — 1 čajová lžička
- kefír — 250 ml
- brambory — 5 kusů
Spojila jsem naše 2 nejoblíbenější potraviny, ze kterých vznikla podle manžela dokonalá roláda
Postup přípravy pečených kuřecích stehýnek
- Nakrájejte cibuli najemno a smíchejte ji v jedné míse s kuřecími stehýnky. Přidejte sůl, černý pepř, papriku a provensálské bylinky.
- Česnek prolisujte, promíchejte rukama s cibulí a s kořením a vzniklou směs smíchejte s kuřecími stehýnky.
- Přilijte ke kuřecím stehýnkům kefír a marinádu se stehýnky ručně smíchejte.
- Nechte stehýnka marinovat pod pokličkou 1 hodinu. Mezitím nakrájejte očištěné brambory na plátky. Vyjměte marinovaná stehýnka z marinády a obalte v ní brambory.
- Položte brambory v marinádě do pekáče. Na bramborovou vrstvu položte kuřecí stehýnka.
- Pečte při 180 stupních 50 minut.
Výsledkem je šťavnatá a voňavá večeře či oběd z jednoho pekáče kuřecí stehýnka a k nim příloha ve formě pečených brambor.
Napište komentář