Lepší zapečená kuřecí stehýnka jste bezpochyby ještě nejedli. Chutnají jako z luxusní restaurace

Provensálská kuřecí stehna nalévání kefíru

Pokud hledáte inspiraci na lahodný pokrm z kuřecích stehen, pak je určitě zkuste připravit s kefírem a provensálskými bylinkami. Jsou krásně šťavnatá.

Kuřecí stehýnka jsou jednoduchou a sytou večeří, kterou můžete připravit své rodině. Navíc obsahují mnoho prospěšných látek. Kuřecí stehýnka obsahují velké množství bílkovin, které pomáhají budovat a obnovovat tkáně v těle. Také mohou být zdrojem důležitých minerálů, jako je železo, zinek a selen.

Provensálská zapečená kuřecí stehýnka

Nicméně je třeba si uvědomit, že kuřecí stehýnka, stejně jako ostatní části kuřete, obsahují tuky. Jejich množství se může lišit v závislosti na způsobu přípravy. Proto se doporučuje konzumovat kuřecí stehýnka v mírném množství a volit zdravější způsoby přípravy, jako je vaření, pečení a grilování.

Ingredience:

  • kuřecí stehýnka — 6 kusů
  • cibule — 1 kus
  • česnek — 3 stroužky
  • sůl — 1 čajová lžička
  • černý pepř — ½ lžičky
  • sladká paprika — 2 čajové lžičky
  • provensálské bylinky — 1 čajová lžička
  • kefír — 250 ml
  • brambory — 5 kusů
Plátky masa se sýrem

Spojila jsem naše 2 nejoblíbenější potraviny, ze kterých vznikla podle manžela dokonalá roláda

Postup přípravy pečených kuřecích stehýnek

  • Nakrájejte cibuli najemno a smíchejte ji v jedné míse s kuřecími stehýnky. Přidejte sůl, černý pepř, papriku a provensálské bylinky.
  • Česnek prolisujte, promíchejte rukama s cibulí a s kořením a vzniklou směs smíchejte s kuřecími stehýnky.

Provensálská kuřecí stehna míchání marinády

  • Přilijte ke kuřecím stehýnkům kefír a marinádu se stehýnky ručně smíchejte.
  • Nechte stehýnka marinovat pod pokličkou 1 hodinu. Mezitím nakrájejte očištěné brambory na plátky. Vyjměte marinovaná stehýnka z marinády a obalte v ní brambory.

Provensálská kuřecí stehna marináda

  • Položte brambory v marinádě do pekáče. Na bramborovou vrstvu položte kuřecí stehýnka.
  • Pečte při 180 stupních 50 minut.

Výsledkem je šťavnatá a voňavá večeře či oběd z jednoho pekáče kuřecí stehýnka a k nim příloha ve formě pečených brambor.

Provensálská kuřecí stehna hotová

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*