Lidé po celém světě si nemohou vynachválit tento báječný recept na koláč bez mouky

Napadlo vás někdy, že upečete koláč bez mouky, který si zamilují všichni vaši známí? Je to naprosto klidně možné, neboť právě díky tomuto receptu vás budou lidé milovat, resp. budou po vás tento báječný koláč neustále chtít. A co ho dělá tak výjimečným? Je absolutně výborný, vláčný, a navíc neobsahuje ani jediný gram mouky. Je tedy vhodný téměř pro všechny.

Stanete se hvězdou

Pokud vás nebaví dlouhé hodiny stát u trouby a čekat, než se vám upeče oblíbená buchta, můžete vyzkoušet tento rychlý recept na koláč, který pobláznil celý svět. Jakmile dáte koláč někomu ochutnat, buďte si jistí, že po vás ihned bude chtít recept. My se o něj s vámi podělíme a pevně věříme, že si ho zamilujete stejně jako my. Koláč skvěle chutná, je dokonale vláčný a k jeho výrobě nepotřebujete žádnou mouku.

Zcela běžné ingredience

Pokud si říkáte, že na něco tak výborného budou potřeba speciální ingredience, jste na omylu. K jeho přípravě vám budou stačit zcela běžné suroviny. Pro přípravu se tedy neobejdete bez: 3 vajec, 4 balení citronového pudinku, 15 dkg cukru, 1,5 dcl oleje, 3,5 balení prášku do pečiva. Vidíte? Nic náročného to není.

Do trouby a hotovo

Příprava je zajímavá a velmi jednoduchá. Na začátku si oddělte bílky od žloutků. Žloutky si s cukrem vyšlehejte a přidejte k nim olej, prášek do pečiva a citronový pudink. Dbejte na to, abyste směs důkladně promíchali. Měla by z toho vzniknout směs podobná těstu. Z bílků si udělejte hutný sníh a postupně ho přimíchejte k těstu. To je z přípravy vše.

Nachystejte si plech a těsto na něj rovnoměrně vylijte. Předehřejte si troubu na 160 °C a pečte koláč zhruba 40 minut. Doporučujeme v posledních 10 minutách kontrolovat, dokud nebudete spokojeni s barvou koláče. Vytáhněte, nechte vychladnout, nakrájejte, posypte moučkovým cukrem a podávejte. Uvidíte, jak báječně si pochutnáte.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]