Masová roláda, která se hodí k večeři, i jako pohoštění pro návštěvu

Máte doma trochu mletého a nevíte, co s ním? Nezoufejte. Je tu skvělá masová roláda, která zaujme jak svou chutí, tak i jednoduchostí přípravy. Tento recept si stoprocentně zamilujete a budete ho využívat vždy, když budete chtít uvařit chutné rychlé jídlo, nebo studené pohoštění určené pro vaše hosty.

Tyto ingredience budete potřebovat

Máte chutě a chcete, aby byla masová roláda skvělou pochoutkou i ve vaší kuchyni? Tak čtěte dále a podívejte se na to, co na ní budete potřebovat. Uvidíte, že ingredience jsou zcela běžné a jistě je máte doma. Nebo je pohodlně koupíte v nejbližším obchodě. Aby se výsledek povedl, připravte si:

  • 700 g mletého masa
  • 1 listové těsto
  • 2 cibule
  • 2 rajčata
  • 3 vejce
  • 180 ml smetany
  • 250 g sýra
  • Česnek, sůl, pepř a další koření dle chuti

Nejprve připravte maso

Jako první začínáme masem. Vezměte si dvě cibule, nakrájejte je najemno a lehce je osmažte v hrnci na oleji. Poté k ní přidejte maso a restujte do doby, dokud nebude dokonale tepelně upravené. V tuto chvíli maso také dosolíte a dochutíte kořením dle chuti. Když jste spokojeni s tím, jak je orestované, tak přidáte také dvě rajčata a jenom krátce provaříte.

Nachystejte listové těsto

Nyní se můžete pustit do dalšího postupu. Pokud jste koupili listové těsto již hotové, tak ho stačí rozložit a do jeho středu následně vložit danou masovou směs. Počítejte s tím, že předepsané množství vám dá na několik rolád. Ale můžete udělat i jednu větší. Následně posypte nastrouhaným sýrem a můžete opatrně zabalit.

Potřete a dejte do trouby

Nyní vezměte vejce a smíchejte je se smetanou. Vznikne krémová směs, pomocí které vaše rolády potřete. Pamatujte, že masová roláda by měla být potřeba opravdu dostatečně. S touto vrstvou tedy nešetřete. Dokonce ji můžete využít i během pečení.

A to je nesmírně jednoduché. Masová roláda by měla přijít na plech s pečicím papírem. Ten dejte do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Doba pečení je v rozmezí 20–30 minut. Když je hotovo, vyndejte. Pokud jde o vaše klasické jídlo, podávejte teplé. Pokud o občerstvení pro návštěvu na stůl, nechte vystydnout.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]