Masový koláč se zelím je rychlovkou nejenom k večeři

Chcete si připravit chutné a jednoduché jídlo, ve kterém nechybí maso? Tento masový koláč je stoprocentně správnou volbou, se kterou neuděláte chybu. Hodí se jako rychlá večeře, i jako zajímavý objet. A i když kombinace ingrediencí může vypadat zvláštně, tak toto jídlo stojí za vyzkoušené. Chutí vás dostane.

Základem je maso i zelenina

Co by to bylo za recept, kdybychom nezačali seznamem ingrediencí. Jaké budou potřeba na tento masový koláč? Je jich jen pár, čímž ukazují jednoduchost daného jídla. Nachystejte si:

  • 1 kg bílého zelí
  • 700 g mletého masa
  • 1 velkou cibuli
  • 1 velkou mrkev
  • 4 malá rajčata
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 25 g másla
  • Sůl, pepř a další koření podle chuti

Na masový koláč si nejprve připravte zeleninu

I když je maso základ, je třeba si nejprve připravit zeleninu. A to mrkev, kterou oloupejte a  nahrubo nastrouhejte. Přidejte zakysanou smetanu, sůl, pepř a případně také bylinky. K tomu přidejte ještě cibuli nasekanou nadrobno a vše důkladně promíchejte.

Dále si také nakrouhejte zelí, které však nebudete s ničím míchat. Jenom nakrájíte celý kilogram a potom ho necháte připravené v misce, protože bude potřeba až při tvorbě samotného koláče. To stejné platí i o rajčatech, které je třeba nakrájet si na tenké plátky.

Nyní přidejte maso

Až když je směs ze zeleniny hotová, tak přidáváte maso. A to tak, že ho k dané směsi vmícháte. Důkladně ho zpracujte, aby se jednotlivé ingredience propojily. Ochutnejte a v případě potřeby můžete ještě dochutit kořením podle vaší chuti.

Jdeme vrstvit

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]