Kuřecí prsa připravovaná tímto způsobem budou obzvláště měkká a šťavnatá. Stačí použít vhodné ingredience a postupovat podle správných kroků.
Pokud jsou vaše kuřecí prsa vždy suchá a bez chuti, možná postupujete při jejich přípravě nesprávně. Stačí změnit některé kroky, přidat vhodné ingredience a můžete získat velmi lahodný pokrm, na kterém si pochutná naprosto celá rodina a každý host, který k vám přijde na návštěvu. Příprava je ovšem jednoduchá, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Stačí postupovat podle níže uvedeného postupu a sami budete překvapeni, jak budou lahodná. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!
Chutná a šťavnatá kuřecí prsa
Kuřecí prsa smažená na pánvi bývají často příliš suchá a bez chuti. Naštěstí však existuje velmi snadný způsob, jak se těmto problémům vyvarovat a připravit si z nich velmi lahodný pokrm pro každou příležitost. Je to navíc velmi jednoduché, protože stačí udělat několik snadných změn při jejich přípravě – tu zvládne každý začátečník v kuchyni. Stačí maso nejprve správně naporcovat a poté k němu přidat vhodné ingredience. Budete potřebovat následující:
- 4 středně velká kuřecí prsa
- 2 ks cibule
- 1 ks plechovka konzervovaných hub (žampionů)
- 1 polévková lžíce mouky
- 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
- 1 sklenice (asi 200 mililitrů) mléka
- 1 sklenice (asi 200 mililitrů) vody
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kari
- 1/2 čajové lžičky černého pepře
- 1/2 čajové lžičky petrželky
- 1/2 čajové lžičky chilli
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte kuřecí pra. Ty pečlivě omyjte a poté do každého filetu udělejte hluboké zářezy – nejprve podélně, pak napříč.
- Takto připravené kuřecí maso osmažte na předehřáté pánvi, a to nejlépe na větším množství oleje než obvykle. Poté prsa odložte stranou a přebytečný olej nechte okapat.
- Na stejné pánvi nyní osmahněte dvě nahrubo nakrájené cibule – stačí jedna minuta. Poté k nim přidejte polévkovou lžíci mouky, promíchejte a smažte další minutu. Následně přidejte polévkovou lžíci rajčatového protlaku.
- Všechny ingredience ještě pořádně promíchejte a poté přidejte houby. Vařte ještě jednu minutu, přidejte sůl, kari a černý pepř, 200 mililitrů mléka a stejné množství smetany. Vše znovu promíchejte a poté nechte ještě chvíli vařit.
- Nyní je čas přidat kuřecí maso do houbové směsi – díky zářezům, které jste předtím provedli, bude zevnitř nasáklé smetanovou omáčkou a bude mnohem měkčí než obvykle.
- Chvíli směs nechte vařit, poté snižte teplotu na minimum, přidejte bylinky, přiklopte pokličku a nechte vše vařit posledních 5 minut.
- Jakmile kuřecí směs trochu vychladne, můžete ji rovnou podávat (například s rýží).
Napište komentář