Babička mi po 48 letech prozradila, proč kuřecí řízky polévá 1 sklenicí mléka před smažením. Tajemství 100% šťavnatosti

kuřecí prsa šťavnatá

Kuřecí prsa připravovaná tímto způsobem budou obzvláště měkká a šťavnatá. Stačí použít vhodné ingredience a postupovat podle správných kroků.

Pokud jsou vaše kuřecí prsa vždy suchá a bez chuti, možná postupujete při jejich přípravě nesprávně. Stačí změnit některé kroky, přidat vhodné ingredience a můžete získat velmi lahodný pokrm, na kterém si pochutná naprosto celá rodina a každý host, který k vám přijde na návštěvu. Příprava je ovšem jednoduchá, takže si s ní hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Stačí postupovat podle níže uvedeného postupu a sami budete překvapeni, jak budou lahodná. Nyní již na nic nečekejte a vrhněte se do toho!

Chutná a šťavnatá kuřecí prsa

Kuřecí prsa smažená na pánvi bývají často příliš suchá a bez chuti. Naštěstí však existuje velmi snadný způsob, jak se těmto problémům vyvarovat a připravit si z nich velmi lahodný pokrm pro každou příležitost. Je to navíc velmi jednoduché, protože stačí udělat několik snadných změn při jejich přípravě – tu zvládne každý začátečník v kuchyni. Stačí maso nejprve správně naporcovat a poté k němu přidat vhodné ingredience. Budete potřebovat následující:

  • 4 středně velká kuřecí prsa
  • 2 ks cibule
  • 1 ks plechovka konzervovaných hub (žampionů)
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 1 sklenice (asi 200 mililitrů) mléka
  • 1 sklenice (asi 200 mililitrů) vody
  • 2 čajové lžičky soli
  • 1 čajová lžička kari
  • 1/2 čajové lžičky černého pepře
  • 1/2 čajové lžičky petrželky
  • 1/2 čajové lžičky chilli

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte kuřecí pra. Ty pečlivě omyjte a poté do každého filetu udělejte hluboké zářezy – nejprve podélně, pak napříč.
  • Takto připravené kuřecí maso osmažte na předehřáté pánvi, a to nejlépe na větším množství oleje než obvykle. Poté prsa odložte stranou a přebytečný olej nechte okapat.

příprava kuřecích prsou

  • Na stejné pánvi nyní osmahněte dvě nahrubo nakrájené cibule – stačí jedna minuta. Poté k nim přidejte polévkovou lžíci mouky, promíchejte a smažte další minutu. Následně přidejte polévkovou lžíci rajčatového protlaku.

nařezaná prsa na pánvi

  • Všechny ingredience ještě pořádně promíchejte a poté přidejte houby. Vařte ještě jednu minutu, přidejte sůl, kari a černý pepř, 200 mililitrů mléka a stejné množství smetany. Vše znovu promíchejte a poté nechte ještě chvíli vařit.

houbová směs a prsa

  • Nyní je čas přidat kuřecí maso do houbové směsi – díky zářezům, které jste předtím provedli, bude zevnitř nasáklé smetanovou omáčkou a bude mnohem měkčí než obvykle.

nařezaná prsa v omáčce

  • Chvíli směs nechte vařit, poté snižte teplotu na minimum, přidejte bylinky, přiklopte pokličku a nechte vše vařit posledních 5 minut.

kuřecí prsa v omáčce

  • Jakmile kuřecí směs trochu vychladne, můžete ji rovnou podávat (například s rýží).

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*