Milovníci bramboráků pozor! S tímhle fíglem je připravíte za zlomek ceny bez zbytečného tuku. Podle tohoto receptu je dělám už 25 let a nemůžu si je vynachválit

Při vaření je pro kuchaře důležitá určitá míra kreativity a ochoty experimentovat. Bez ní byste nikdy nepoznali tento trik, který vám umožní připravit bramboráky raz dva.  

Tajemství bramboráků, které mohou směle konkurovat těm, jenž si dáváte ve vaší oblíbené restauraci, netkví v kombinaci použitých surovin, ale v unikátním způsobu přípravy. Chcete-li se naučit připravovat bramboráky jako profesionál, měli byste znát jednoduchý trik. Nejen, že s ním hravě zvládnete přípravu svého oblíbeného pokrmu, který bude vypadat a chutnat, jako byste ho právě dovezli z restaurace, ale také ušetříte značné množství času.

Ingredience potřebné pro přípravu rychlých bramboráků:

  • 500 gramů brambor varného typu C
  • 2 kusy vajec velikosti M
  • 1 kus větší žluté kuchyňské cibule
  • 50 mililitrů rostlinného oleje (nejlépe slunečnicového)
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • česnek dle chuti
  • sůl, pepř dle chuti
  • koření a bylinky dle vašich chuťových preferencí
Fotografie: Pixabay

Za bleskovým postupem přípravy stojí jednoduchý trik

První krok přípravy zahrnuje očištění veškeré připravené zeleniny. Proto si vezměte k ruce škrabku, prkénko a nůž a důkladně oloupejte brambory, cibuli a česnek. Oloupané brambory následně omyjte pod tekoucí vodou a nakrájejte je na menší kousky. Ty vložte do tzv. food procesoru (disponuje jím téměř každý kuchyňský robot), nebo je přesypte do větší mísy a dokonale rozmixujte. Až budete mít brambory připravené, nechte je 15 minut odstát.

Po uplynutí potřebné doby slijte přebytečnou tekutinu z rozmixovaných brambor. Následně do nich přimíchejte cibuli, kterou si nejprve v jiné nádobě rovněž rozmixujte. Až budete mít brambory a cibuli promíchané, přidejte do směsi prosátou mouku a vzniklé těsto na bramboráky prohněťte dohladka. Do těsta dále přidejte rozšlehané vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, koření a bylinky dle vašich chuťových preferencí.

Fotografie: Pixabay

Hotové těsto by mělo být vláčné, avšak mírně lepivé. Bramboráky smažte na dostatečně rozpáleném rostlinném oleji na středním plameni z obou stran dozlatova. Pokud budou sloužit jako příloha k hlavnímu jídlu, jsou ideální takové, jejichž průměr nepřekročí 10 centimetrů. Chcete-li bramboráky konzumovat samotné, nebojte se je připravit i větší. Hotové bramboráky je dobré ještě nechat oschnout na papírové utěrce, která pohltí přebytečný tuk.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]