Zlatý, rovnoměrně osmažený „Plněný pánský bramborák“: Dejte do něj tuto nádivku a budete se moct utlouct! Hotovo je do chvilky

Každý člověk potřebuje jednou za čas trošku zhřešit a dát si na oběd něco pořádně smaženého a tučného, jen tak pro chuť. Na to je ideální tento bramborák. 

Není nic lepšího, než si jednou za čas ulevit, pořádně si o víkendu přispat po náročném týdnu a dát si na oběd něco sytého a chutného. Tento bramborák máte připravený za velmi krátkou dobu a nemusíte se bát toho, že byste je nezvládli připravit. Když si jich uděláte víc, tak můžete s klidem pohostit celou svou rodinu. Ingredience nejsou cenově vůbec náročné.

Ingredience a postup přípravy pokrmu

Budete potřebovat:

  • 330 g brambor
  • Trochu másla
  • Olej dle potřeby
  • Sůl dle chuti

  • Tavený sýr či tatarku, výběr náplně je jen na vás
  • Větší mísu
  • Struhadlo
  • Pánev
  • Čerstvá rajčata a bylinky na dozdobení

Nejprve si vezměte větší misku a dejte do ní trochu másla, to poté nechejte kompletně rozpustit v mikrovlnné troubě. Brambory nejprve oloupejte ze slupky a následně je důkladně umyjte. Vezměte si struhadlo a postupně je na něm nastrouhejte na co nejdrobnější částečky. Jakmile to budete mít, přidejte je do mísy k máslu a promíchejte.

Jakmile se zakousnete, nebudete moci přestat

Nastrouhané brambory v míse pořádně posolte tak, jak to máte rádi a důkladně promíchejte, aby se sůl dostala všude. Je jen na vás, jestli se je rozhodnete ještě nějak okořenit a nebo zůstanete pouze u klasiky se solí. Na pánvi rozmažte trochu oleje a strouhané brambory na ni přemístěte. Snažte se je co nejrovnoměrněji rozprostřít a polijte je zbytkem másla se škrobem z misky.

První minutu smažte na maximálně teplotě a zbylých cca sedm minut na mírném plamínku. Poté jemně otočte na druhou stranu a zopakujte ten samý postup. Jakmile budete bramborák dodělávat, dejte na něj ještě na pánvi tavený sýr či tatarku (nebo obojí smíchané dohromady) a rozmažte směs po jedné polovině. Jakmile se sýr roztaví, tak bramborák vyndejte a překlopte na polovinu. Podávejte s čerstvými rajčaty a posypejte bylinkami. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]