Místo řízků na sváteční stůl: Vydatné, chutné a originální jídlo, každý bude potěšen. Nic jiného už nesmažím

kuřecí paličky

Když má člověk v plánu dělat řízky, ale časem zjistí, že vlastně nechce používat kuřecí prsní řízky, které by se mu hodily k jinému jídlu, může využít paličky, které lze udělat na způsob řízků.

Kuřecí řízky jsou velice oblíbeným jídlem mnoha lidí a v dnešní době už se řízky připravují i na vánoční večeři. Zároveň si však lidé připravují řízky i na celodenní výlety, kdy jim k masu stačí pouze chléb a nějaká zelenina nebo se jedná o skvělé jídlo, když člověk netuší, jaké jiné jídlo si v restauraci dát. Jakmile ale nastane to, že na tento pokrm máte chuť, ale nemáte vhodné maso doma, použijte třeba kuřecí paličky a udělejte je podle tohoto receptu.

Suroviny, které budete potřebovat

Na přípravu těchto paliček budete potřebovat následující suroviny:

  • 1 kg kuřecí paličky
  • 150 g strouhanka
  • 1 kg brambory
  • 3 ks vejce
  • 200 g sýr
  • 4 polévkové lžíce mouky
  • 1 / 2 čajové lžičky soli
  • 300 ml rostlinný olej
  • 1 ks svazek petržele

Jak připravit speciální kuřecí paličky

Pokud se rozhodnete pro přípravu tohoto receptu, začněte tím, že si vezmete kuřecí paličky, omyjte je pod tekoucí vodou a uvaříte je ve vodě do měkka. Vaření kuřecích paliček by mělo trvat asi 35 minut k tomu, aby hezky změkly. K těmto paličkám můžete do vody přidat oblíbené koření, sůl nebo bobkový list. Jakmile budete mít paličky dovařené, nechte je ve vývaru ještě zchladnout.

Oberte maso od kosti

Až paličky vychladnou, můžete z nich jednoduše obrat maso. To poté nakrájejte na ještě menší kousky a jak kosti, tak obrané maso si schovejte, budete jej ještě při přípravě paliček potřebovat. Pokračujte s přípravou receptu tak, že si vezmete brambory, oloupete je a uvaříte klasickým způsobem do měkka. Po dovaření brambory rozmačkejte šťouchadlem na brambory.

kuřecí paličky se směsí

Zpracujte i ostatní suroviny

Abyste mohli vytvořit tak trochu netradiční paličky, je potřeba ještě nastrouhat sýr nahrubo a petrželku nebo kopr nasekat najemno. Následně si vezměte misku, v níž budete tvořit směs na paličky. Do této misky dejte brambory, obrané maso, sýr a bylinky. Vše poté důkladně zamíchejte, aby se suroviny hezky spojily a promíchaly. Pro ještě lepší výsledek tuto směs rozmixujte.

smažení paliček

Vytvořte si paličky se směsí

Po rozmixování potravin dohladka si můžete vzít vždy část směsi do ruky a vytvarovat z ní větší kuličky. Do této kuličky poté zapíchněte kost a lehce kuličku rozválejte tak, aby opět vypadala jako kuřecí palička či stehýnko. Takto vytvořte všechny paličky a až budete mít hotovo, můžete se pustit do dalších kroků přípravy.

hotové kuřecí paličky

Obalte kuřecí paličky

Nyní je čas na to, abyste kuřecí paličky obalili v mouce, následně v rozšlehaných vajíčkách, a nakonec ve strouhance. Poté si na pánvi rozehřejte dostatek oleje a jakmile bude olej horký, dejte do něj kuřecí paličky a osmažte je z obou stran dozlatova. Abyste odstranili přebytečný olej z paliček, můžete dosmažené paličky pokládat na utěrky, které olej nasáknou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*