Šťavnatá náplň a dráždivá vůně: Masové rohlíčky s italskou recepturou vám zatočí hlavou a potěší duši

Lidé, kteří rádi vyzkouší nové recepty a vůbec jim nevadí ty masové, si mohou vyzkoušet i závitky. Nebudete je mít hotové hned, ale jejich příprava není složitá. 

V případě, že se chystáte na nějakou lepší večeři nebo si jednoduše chcete udělat něco složitějšího, můžete zvolit tyto masové závitky. I přesto, že vám jejich příprava nezabere pouhých pár minut, se poté můžete pochválit za skvělé jídlo. Jedná se o vhodnou variantu i pro návštěvu, která k vám má přijít na oběd / večeři. Závitky si můžete připravit předem a poté je dát péct do trouby.

Potřebné ingredience k přípravě

  • 3 až 4 stroužky česneku
  • petržel podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 gramů pršutu
  • sůl podle chuti
  • 1 kus cibule
  • bazalka podle chuti
  • 700 gramů hovězí plec
  • 150 gramů sýru
  • mletý černý pepř podle chuti

Pusťte se do přípravy závitků

Nyní přichází na řadu míchání ingrediencí, což není nijak složité. Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek protlačte lisem. Poté si do malé misky dejte cibuli, česnek, olivový olej, špetku soli, pepř a veškerou nakrájenou zeleninu. Pořádně umíchejte a připravte se na práci s masem. Bude se vám určitě hodit ostrý nůž na maso. To podélně rozřízněte a rozložte do podoby knihy.

Položte na něj fólii a lehce jej proklepněte na všech místech paličkou na maso. Díky tomu budete mít maso rovnoměrně rozložené a nikde nebude tlustší. Poté, co si takto maso připravíte, jej potřete již umíchanou směsí, která zahrnovala cibuli a česnek. Tato omáčka dokáže maso a všechny závitky krásně provonět.

Začněte zpracovávat ostatní ingredience

Nyní nastává čas, kdy je potřeba se pustit i do zpracování dalších surovin, abyste mohli závitky dokonale zpracovat. Prosciutto nakrájejte na tenké plátky a pokládejte ho postupně na maso, aby bylo celé krásně zakryté. Nakonec dejte navrch tenké plátky sýru. Takto připravené maso s pokrývkou srolujte do rolády.

Tu je potřeba stáhnout provázkem od jednoho okraje ke druhému. Nedávejte provázek příliš blízko k sobě, ale nechávejte na roládě 1 cm mezery.

K ruce si vezměte ostrý nůž a nakrájejte roládu na jednotlivé dílky. Díky tomu vám vznikne několik malých závitků, které by mohly připomínat šneky, jež se dělají z listového těsta a šunky.

Blížíte se k finálnímu kroku

Nyní už máte téměř hotovo a bude vám stačit, když už pouze tepelně zpracujete vaše připravené závitky. Nejprve každý z nich opečte na pánvi, kterou přikryjete alobalem. Dejte si pozor, protože pánev musí být vhodná i pro zapékání. Při opékání na pánvi si rozehřejte troubu na 190 °C. Až budete mít opečeno z každé strany, je na čase přesunout závitky z pánve do trouby.

Je potřeba, aby trouba byla dostatečně rozehřátá a až bude ukazovat 190 °C, vložte dovnitř závitky. Zde by měly být přibližně 15 minut. Až budou hotové, můžete ihned podávat. Ještě předtím, než se pustíte do jídla, nezapomeňte si ze závitků sundat provázky. Na talíři můžete celé jídlo dozdobit zeleninou nebo bylinkami.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]