Mladý muž si koupil přepravní kontejner a proměnil ho na dokonalé místo k životu

Mladý Kanaďan Lance zatoužil po životní změně, a tak si zakoupil starý přepravní kontejner. Pak se rozhodl, že jej předělá na vytoužené bydlení. Pojďte se s námi podívat, jak se mu přestavba podařila. Třeba vás jeho nápad také inspiruje k něčemu nezvyklému a dobrodružnému. 

Blíž k nemocné matce

Možná vás zprvu překvapí, proč tento talentovaný mladý muž zvolil tak netypické bydlení. Rozhodl se opustit svůj byt a dobrou pozici designéra, protože jeho matka náhle onemocněla. Chtěl jí být na blízku, a tak zakoupil přepravní kontejner a nechal jej přepravit do svého rodného města, konkrétně tedy na pozemek svých prarodičů. To byl ale jen začátek. Protože prostor nebyl obývatelný, musel se Lance pustit do kompletní přestavby.

Jeho designerské schopnosti a dovednosti mu v podstatě přišly vhod, tudíž si kontejner vybavil zcela sám, podle svých představ. Délka kontejneru byla původně 6 metrů, ale Lance se rozhodl jej prodloužit. Vytvořil tak plně komfortní domek, který poskytne vše, co člověk k životu potřebuje.

Útulný plně vybavený interiér

Když zavítáte k Lancovi do nového obydlí z přepravního kontejneru, budete si spíš připadat jako ve velmi moderní garsonce. Mladý muž si sám položil dřevěné podlahy a rovněž obložil dřevem i strop a obvodové stěny.

Když muž kontejner kupoval, byl již vybavený vstupními dveřmi a také okny, měl tedy v tomto ohledu o starost méně. Pak bylo nutné interiér vybavit. Ve vnitřním prostoru tak Lance doslova vykouzlil moderní kuchyňskou linku, u které neschází jak lednice, tak i dvou plotýnkový plynový sporák.

Hned vedle kuchyně má mladík k dispozici i malý, ale funkční sprchový kout. V zadním prostoru bývalého přepravního kontejneru si Lance vytvořil odpočinkový koutek s rozkládací pohovkou a televizorem. Jelikož je postranní okno poměrně velké, má muž krásný výhled i do zahrady.

Fascinující jsou však i jednotlivé doplňky v místnosti. Nad pohovkou mladý Kanaďan umístil větev ze stromu, která dodává obydlí i přírodní a útulný ráz. 

Prosvětlený vnitřní prostor a naprosté pohodlí

Nutno podotknout, že Lance má opravdu skvělé nápady i šikovné ruce. Ne nadarmo se živil jako designér. Celý vnitřní prostor je vypodložen světlými dřevěnými palubkami, proto působí velmi svěže, a kromě jiného bílá barva místnost opticky zvětšuje.

Muž ale nezapomněl ani na drobné doplňky, které dělají domov domovem. Na stěnách naleznete mnoho obrazů s přírodními motivy a na parapetu u oken živé rostliny.

Mladík si bydlení v bývalém kontejneru evidentně užívá. Ostatně, zařídil si ho opravdu dokonalým způsobem. Primární je ale pro Lance to, že je na blízku své nemocné matce, s kterou tak může trávit o dost více času, než tomu bylo předtím. Tento počin byl velice laskavý a velkorysý. 

Fotografie: Living Big In A Tiny House