Ačkoliv se všechny hospodyňky v posledních dnech a týdnech soustředí spíše na vánoční cukroví, kdo by odolal báječnému moučníku k odpolední kávě?
Jednoduché moučníky jsou v posledních letech čím dál oblíbenější. Času není nikdy nazbyt a spousta z nás nechce trávit dlouhé hodiny stáním v kuchyni, obzvláště v této předvánoční době, kdy máme všichni plné ruce práce se sváteční přípravou a shánění dárků. Připravila jsem si pro vás snadný a rychlý recept, který vám svou chutí naprosto učaruje a budete se k němu rádi vracet.
Potřebné suroviny k přípravě sladké tečky
- mouka – 2 sklenice
- cukr – 1 sklenice
- voda – 1 sklenice
- kakao – 3 lžíce
- med – 3 lžíce
- rum – 2 lžíce
- kokos – 1 lžíce
- prášek do pečiva – 12 / sáčku
- citronová kůra – 1 z citronu
Na krém budete potřebovat:
- máslo – 1 kostka
- med – 12 / sklenice
- rum – 1 lžíce
- instantní káva – 6 lžiček
- voda – 2 lžičky
- karamelová poleva – dle potřeby
Postup přípravy receptu
Připravte si hlubší plech, který si vyložte pečicím papírem. Těsto na něj nalejte a dbejte na to, aby se vám rozlilo i do okrajů. Můžete si pomoci tak, že z plechem zatřesete do stran. Poté jej vložte do trouby, kterou si necháte předehřát na 190 stupňů Celsia. Pečte po dobu asi 25 minut, v závislosti na vaší troubě. Po upečení nechte korpus vychladnout a vrhněte se na krém.
Nyní máte téměř hotovo
Hotový krém necháte vychladit. Jakmile bude těsto i krém studený, namažte jej na těsto. Snažte se krém nanést rovnoměrně na celý korpus tak, aby byl všude stejně vysoký. Vrstva krému by měla být poměrně silná. Na závěr použijte karamelovou polevu, kterou si můžete koupit hotovou. Poté dejte moučník ještě na chvíli do lednice a můžete podávat. Přeji dobrou chuť.