Mramorovaná bábovka snadno a rychle. Důležitý je správný postup

Také rádi mlsáte? Rádi si také dopřáváte čokoládu? Co takhle to spojit v jedno? Nabízíme vám naprosto jedinečný recept, kterým je mramorovaná bábovka, kterou si okamžitě zamilujete. Tato čokoládová bábovka vás doslova uchvátí, a budete se s ní chtít pochlubit každé návštěvě. Nebo si ji jen tak upečete pro radost na nedělní odpoledne. Její příprava je totiž neskutečně snadná, a navíc vypadá naprosto skvěle.

Zkuste si ji upéct sami

Kdo by odolal moučníku od maminky nebo babičky že? Vždy se o nás dobře starají a pečou nám nejrůznější dobroty, kterých se nemůžeme nabažit. Taková bábovka patří mezi ně, a my se už nemůžeme dočkat, až je navštívíme a dáme si pořádný kus. Co si ale třeba takovou bábovku upéct sami doma? Zkrátíte si tak čekání, a uděláte si radost mnohem dříve. Navíc třeba stoupnete v ceně svých blízkých a přátel, protože až ochutnají vaši novou dobrotu, nebudou chtít jinou.

Budete potřebovat

Pokud jste tedy zvědaví, jak si takovou chutnou svačinku připravit, čtěte dále. Předkládáme vám nyní seznam potřebných ingrediencí. Budete potřebovat: 3 šálky mouky, 4 vejce, 4 lžíce margarínu, 1 šálek teplého mléka, 2 šálky cukru, 2 lžíce čokoládového prášku a 1 lžíci prášku do pečiva. Standardní ingredience, které máte většinou doma.

Postupujte následovně

Zásadní le však správný pracovní postup. V míse smíchejte rozklepnutá vejce spolu s cukrem a margarínem. Pomocí elektrického nebo ručního mixéru vše důkladně našlehejte. Přidejte mléko a postupně i mouku. Nakonec přidejte prášek do pečiva a jemně míchejte. Polovinu takto vzniklého těsta vložte do formy na bábovku.

Do druhé poloviny těsta přidejte čokoládový prášek a důkladně těsto promíchejte. Následně jim zalijte první polovinu těsta ve formě. Takto naplněnou formu vložte do trouby a pečte cca 45 minut. Po vytáhnutí nechte chvilku vychladnout, posypte cukrem, uvařte kávu a můžete podávat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]