Mramorovaná buchta s třešněmi. Skvělá pochoutka nejenom ke kávě

Hledáte dezert, který by vás zaujal jak chutí, tak i svým vzhledem? Právě jste ho našli. Je to tato mramorovaná buchta. Zaujme vás hned několika věcmi. Tou první je rozhodně její vzhled, který znáte například z bábovek. Dále zaujme vláčné těsto, ale také chutě třešní. Už se vám sbíhají sliny? Není nic jednoduššího než tento zajímavý recept vyzkoušet.

Stačí jenom pár ingrediencí

Tato mramorovaná buchta rozhodně není nijak složitá. Je tomu právě naopak. Až se podíváte na seznam ingrediencí, tak vás pozitivní překvapí to, jak málo jich je potřeba, a přesto bude výsledek naprosto ohromující. Potřebovat budete:

  • 60 dkg vypeckovaných třešní
  • 5 vajec
  • 20 dkg mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 25 dkg cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • 30 ml oleje

Jedno společné těsto

Začněte tím, že si připravíte jedno společné těsto. Nejprve vyšlehejte žloutky s cukrem a k nim přidejte všechny ingredience kromě kakaa. Důkladně promíchejte a následně vyšlehejte také bílky, které do těsto opatrně vmícháte. Získáte tak příjemnou vláčnou konzistenci, která bude skvěle nadýchaná.

Těsto rozdělte

Když máte hotové základní těsto, rozdělte ho na dvě polovinu. Jednu nechte být, ta je hotová a připravená. Druhou polovinu doplňte kakaem, které v něm důkladně rozmíchejte. V tu chvíli máte všem, co je na tuto mramorovanou buchtu potřeba.

Nalijte na plech a přidejte třešně

Nyní už můžete nalévat na plech. Nejprve nalijte světlé těsto a do něho poté vlévejte těsto tmavé. Díky tomu vytvoříte skvěle vypadající mramorování. Na vrch těsta rovnoměrně naházejte třešně, které se kousek potopí dovnitř. To je přesně stav, kterého potřebujete docílit.

Upečte a je hotovo

Nyní už jenom do trouby. Tu rozehřejte na teplotu 180 stupňů, která je v podstatě teplotou klasickou. Následně do ní vložte plech s těstem a pečte zhruba 20 minut. Následně vyndejte, nechte vystydnout a můžete nakrájet. Před servírováním doporučujeme posypat moučkovým cukrem.