Na kuří oka zabírá nejlépe voda, ale důležitá je také volba správné obuvi

Kuří oka jsou problém. Poradíme vám nejen to, jak se jich zbavit, ale i to, jak jim předcházet. Stačí si pamatovat několik osvědčených tipů a máte jistotu, že vás rozhodně trápit nebudou.

Prvním naším tipem je snaha podchytit kuří oko už v zárodku. Jak ho poznáte? Podle drsné kůže, které může být na některém z míst lehce vypouklá. Také se soustřeďte na případné bolesti, nebo na to, že máte šupinatou až suchou kůži. To na kuří oka jasně ukazuje.

Myslete na prevenci. Je jednoduchá

Pokud vás kuří opak skutečně trápí, nezapomínejte myslet hlavně na prevenci. Není tak složitá, jak se může na první pohled zdát. Rozhodně je třeba začít u toho, jaké máte boty. Ty by měly být, pokud možno pohodlné a také ve správné, ideálně potom ve větší velikosti. Nejhorší je nosit takové boty, ve kterých se už od samotného začátku necítíte.

Dále je třeba nosit ponožky. A to takové, které jsou kvalitní, měkké a dostatečně silné. Jedině tak celkem dobře a efektivně zajistíte, že vaše noha bude po celou dobu, co je ve vaší botě dostatečně chráněna.

Jak na kuří oka, pokud už se objeví?

Pokud se kuří oka objeví, je nejlepším pomocníkem mýdlová voda. Z ní si vytvoříte roztok, do kterého nohy i na několik desítek minut máčejte. Potom je třeba využít pilník nebo něco podobného, díky čemuž se efektivně zbavíte suché kůže. Tento postup byste měli opakovat minimálně jednou denně. Když to zvládnete dvakrát, nic nezkazíte.

Dále je dobré myslet na to, že kuří oka se lépe zhojí, pokud je noha hydratovaná. Proto byste neměli zapomínat také na to, že byste si nohy měli mazat krémem s hydratačním účinkem. Posledním krokem je změna vaší obuvi. Dokud kuří oka definitivně nezmizí, je určitě vhodné nosit takové boty, které budou maximálně pohodlné a také maximálně prostorné. Jedině tak máte jistotu, že se kuří oka stoprocentně neobjeví a ty stávající vymizí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]