Na pálení žáhy pomůže kombinace vody a prášku, který se běžně používá v kuchyni

Pálení žáhy je velmi bolestivým problémem. Jak mu zamezit během pár vteřin? Nejlépe zabírá tento jednoduchý nápoj. Ten stačí vypít, počkat jenom několik málo vteřin a je po bolesti. A až zjistíte, že se jedná jenom o vodu smíchanou s běžným práškem, co máte doma v kuchyni, budete jenom zírat. Pokud na pálení žáhy trpíte, bude to váš velký pomocník.

Proč se pálení žáhy objevuje?

Je to jednoduše proto, že kyseliny z žaludku stříkají výše, a tak vám dráždí jícen. Často problému chodíme naproti, jelikož pálení žáhy může velmi často způsobovat třeba konzumace velmi kořeněných, ale i mastných jídel. Vše zhoršuje ale i kouření, nebo také pití alkoholu. Zapomínat nelze také na některé léky, které taktéž daný stav přivolají. Jak na prevenci tedy víte. A jak na řešení?

Stačí dvě ingredience

Na pálení žáhy vám postačí jenom dvě ingredience. Tou první je úplně obyčejná voda z kohoutku. Druhou ingrediencí je jedlá soda. Prášek za pár korun, který se využívá třeba při pečení, stejně jako i na čištění domácnosti. Vy ho nyní využijete k tomu, aby se vám ulevilo od velké bolesti v oblasti vašeho jícnu.

Příprava je velmi jednoduchá. Stačí vzít sklenici vody a v ní rozmíchat zhruba lžičku jedlé sody. Tuto směs následně vypijte a potom počkejte pár vteřin. Najednou pálení žáhy z ničeho nic zmizí. To proto, že došlo k neutralizaci žaludečních kyselin.

S množstvím to nepřehánějte

Dejte si pozor na množství jedlé sody, které denně zkonzumujete. Nemělo by to být více, než 4 lžičky. A to z důvodu, že jednat narušíte funkci kyselin ve vašem žaludku, tak i proto, že když je zkonzumujete naráz, vznikne vám v žaludku celkem bouřlivá chemická reakce. Vznikne hodně pěny a také mnoho oxidu uhličitého a vy začnete cítit, jak se vám břicho nafukuje. Proto je lepší si několikrát odříhnout a tento tlak uvolnit. S optimálním množstvím takto velká negativa nehrozí.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]