Tahle nadýchaná piškotová roláda měla při minulé oslavě takový úspěch, že jsem musela připravit další

roláda

Roláda z piškotů je velmi oblíbeným pokrmem a to nejen u malých dětí. Budete překvapeni, že její příprava není nijak náročná a přesto dokáže velmi snadno ohromit svojí jedinečnou chutí.

Piškotovou roládu si dokážeme snadno doma připravit již od samotného začátku, tedy piškotu. Je až překvapivé, jak jednoduchý tento recept je, i když na začátku zní velmi složitě. Přes je výsledek ohromující a dokáže překvapit nejen naše oči, ale hlavně chuťové buňky. Podívejme se tedy společně na recept a to krok za krokem.

Ingredience potřebné na piškot:

  • 100 gramů hladké mouky
  • 50-100 gramů cukru
  • 4 lžíce mléka
  • vejce
  • 4 lžíce oleje
  • prášek do pečiva

vaječné bílky

Nejprve si vytvoříme jednoduchý piškot

Jako první si v míse smícháme mouku, ke které přidáme prášek do pečiva. Na recept bude potřeba 5 vajec, do každého komponentu ale použijeme jinou část. Všechny vejce tedy postupně rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky následně smícháme s dvěma lžícemi cukru a směs vyšleháme do pěny. Bílky si necháme na později.

Těsto na roládu

roláda

Tuto roládu v poslední době dělám každý týden. Chutná tak dobře, že mi nikdo nevěří, že není z cukrárny

Šleháme, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem

V další míse mezitím smícháme 4 velké lžíce oleje se 4 velkými lžícemi mléka. Vzniklou směs odložíme a vyšleháme si také oddělené bílky, ze kterých nám vznikne sníh. Aby byl opravdu hutný, bílky před šleháním spojíme s půlkou sklenice cukru. Bílkovou směs smícháme se směsí ze žloutků, vše pečlivě propojíme stěrkou. Následně do této směsi prosejeme mouku tak, aby nám vzniklo těsto.

Piškotové těsto

Těsto dáme do trouby, po jeho pečení jej srolujeme

Do těsta také přimícháme směs mléka a oleje, vzniklou směs umístíme na plech. Rozprostřeme ji po celém povrchu tak, aby nám vznikla tenká vrstva. Těsto pečeme 20 minut na 180 stupňů Celsia. Po vydání těsto potřeme oblíbenou marmeládou a srolujeme jej. Následně je zapotřebí celý pokrm umístit alespoň na hodinu do lednice, poté ji jednoduše nakrájíme na plátky a můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*