Nadýchané palačinky nebudou problém. Důležité je dát olej do těsta

Jak zajistit, aby byly vaše palačinky dokonale nadýchané a vláčné? Je to jednoduché. Pomůže olej, který přidáte do těsta. I když je to postup celkem netradiční, tak musíme říci, že funguje. Sami se přesvědčte o tom, že až tuto metodu jednou zkusíte, nebudete si tento pokrm již připravovat jinak.

Co budete potřebovat?

Podívejme se společně na to, co budete potřebovat na přípravu těsta. Onu hlavní tajnou ingredienci již znáte, ale asi netušíte, kolik jí musíte použít a čím ji doplnit. Proto se podívejme na vše, co bude na tyto palačinky potřeba:

  • 3 odměrky mléka
  • 1,5 odměrky mouky
  • 3 vejce
  • 3 odměrky rostlinného oleje
  • 2 odměrky cukru
  • 1 špetku soli

Mléko je nutné zahřát

Unikátem tohoto receptu na palačinky je už to, že by mléko nemělo být studené. Je třeba ho nejprve zahřát na teplotu kolem 40–50 stupňů Celsia. Až potom do něho můžete postupně přidávat ostatní ingredience. Nejprve vejce a cukr, až potom mouku a špetku soli. Důležité je nepodceňovat míchání, jelikož je třeba, aby v těstě nebyly hrudky.

Olej až na závěr

Nebojte, na olej do těsta na palačinky jsme nezapomněli. Jeho čas přichází až v samotném závěru, kdy je těsto dobře rozmíchané a bez hrudek. Olej do něho nalijte, lehce ho zamíchejte a potom si dejte na 15 minut pauzu. Těsto necháte odpočívat. Po této době ho znovu zamíchejte a již se můžete pustit do poslední fáze přípravy.

Smažte na pánvi

Pokud jste palačinky už někdy dělali, jistě víte jak na to. Základem je optimálně nahřátá pánev a na ní trochu oleje. Naběračkou na ní nalijte trochu těsta, aby se rozlilo do stran. Takto opékejte nejprve z jedné a potom z druhé strany. A pozor na připalování. Když máte hotovo, můžete přendat na talíř a přemýšlet o tom, jakou náplň použijete. Klasikou je marmeláda, ale hodí se i lískooříškový krém, stejně jako tvaroh, nebo cokoliv jiného. Je to jenom na vás.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]