Jednoduchý dezert, jehož příprava zabere jen pár minut, za to jeho chuť je skutečně originální a lahodná. Pochutnávají si na něm především v Řecku.
Spousta lidí namísto samotného dortu mnohem více ocení vydařený krém. Způsobů, jak zahnat chuť na sladké, je nespočet. Nejraději máme, když se nemusíme s ničím moc trápit, jen otevřeme lednici a tam na nás čeká sladká pochoutka, která uspokojí naše chutě. Tento skořicový puding je oblíbeným zákuskem především v Řecku. Když je totiž venku nesnesitelné vedro, sklenička lehkého dezertu se bude hodit.
Skořicový pudink s muškátovým oříškem
Základem tohoto dezertu je klasický postup pro přípravu pudinku, ovšem je ochucený skořicí a muškátovým oříškem, což z něj dělá zajímavý zákusek, který se nebudete muset stydět nabídnout hostům na jakékoli oslavě. Je velice chutný a originální.
- 1 l mléka
- 3 vejce
- 8 PL cukru
- 1 ČL želatiny
- 10 g vanilkového cukru
- 1 ČL skořice
- Špetka muškátového oříšku
- Mandlové aroma
Nejdříve je potřeba ušlehat vejce se skořicí a cukrem do hladké pěny. Vedle v míse prosejte mouku a přidejte vanilkový cukr s muškátovým oříškem. Postupně přisypávejte do vaječné směsi.
Mezitím si dejte zahřát mléko, do kterého následně přidejte želatinu. V tuto chvíli je důležité mléko neustále míchat, aby se želatina dobře rozpustila. Poté nalijte do vaječné směsi s moukou a dalšími ingrediencemi.
Vše dobře promíchejte a nalijte do kastrůlku, ve kterém na středním plamenu za stálého míchání připravíte pudink. Přiveďte k varu. Pokud máte rádi krém hustší, povařte tak 10 minut na mírném ohni a pak teprve rozlejte do misek. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Krém můžete jíst samotný nebo využít jako náplň do dortů či jiného sladkého pečiva.
Skořicový krém do dortů
Je pravdou, že jakýkoli krém je možné jíst bez přikusování suchého korpusu, ale některé náplně jsou skutečně nejlepší v dortu, kdy získáte směs chutí, která teprve dělá dezert dezertem. Na čistě skořicový krém do dortů si připravte tyto položky.
- 2 kelímky husté smetany
- ¼ hrnku cukru
- 1 a ½ ČL mleté skořice
- ½ ČL vanilkového extraktu
Použijte malou, ale hlubokou nádobu, do které nalijte oba kelímky husté smetany. Zapněte šlehač na největší rychlost a začněte tvořit šlehačku. Dejte si pozor, aby se nesrazila, neměla by být hrudkovitá, ale krásně hladká. Pomalu přidávejte cukr, skořici a vanilkové aroma.
Pokračujte ve šlehání, dokud nebude šlehačka tuhá tak, že nevyteče, když obrátíte nádobu vzhůru nohama. Vložte na chvíli do mrazáku nebo na delší dobu do lednice, aby byl krém krásně pevný. Z mrazáku můžete vytáhnout po 10 minut a použít jako samotný krém nebo k výrobě další náplně.