Nebojte se slané varianty. Palačinky s mletým masem chutnají báječně

Klasické slané varianty jistě znáte. My se podíváme na jednu netradiční, kterou jsou palačinky s mletým masem. V čem jsou výjimečné? V prví řadě v tom, že jejich příprava se až tak neliší od klasických. A také vás zaujmou svou chutí. Pokud rádi experimentujete, pojďte je vyzkoušet.

Co budete potřebovat?

Jaké ingredience budete na palačinky s mletým masem potřebovat? Bude to standardní základ na těsto, bude to maso a bude to také něco na dochucení. Konkrétní soupis najdete níže.

  • 300 g pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • 120 ml vody
  • 250 g vepřového masa
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • Pepř, chilli a další koření

Nachystáme si těsto na palačinky

Jako první si připravte těsto na palačinky. To vznikne jednoduše. Základem je samozřejmě mouka, vejce a v tomto případě také sůl a trocha vody. Těsto by mělo být vláčné, ale stále pevné, nikoliv tekuté. Měla by z něho jít vytvořit velká koule, kterou dáte do sáčku a necháte ji asi 20 až 30 minut odpočívat.

Mezitím připravte maso

Zatímco těsto odpočívá můžete připravit maso. Nejprve nakrájejte cibuli na drobné kousky, potom k ní přidejte maso a dále také pepř, chilli a případně další koření, kterými dochucujete maso. To je třeba následně dobře promíchat na konzistenci podobné té, jako když připravujete karbanátky, nebo třeba sekanou.

Naplňte palačinky masem

Vezměte si těsto a rozdělte ho na dvě poloviny. Z každé se snažte udělat velký a také tenký obdélník. Následně povrch těsta pomažte po celé ploše olejem. Nyní už se můžete pustit k aplikaci náplně, kterou rovnoměrně rozetřete po celé ploše obou dvou kusů těsta.

Ty potom přehnete a náplň tímto způsobem zabalíte. Měl by vzniknout menší obdélník, který nakrájíte na trojúhelníky.

Připravujte na pánvi

Rozehřejte pánev, pokud není nepřilnavá tak přidejte trochu oleje a dejte na ni jednotlivé trojúhelníky s náplní. Takto své netradiční palačinky s mletým masem smažte z obou stran, dokud nebudou mít křupavý zlatavý povrch a dokud také nedojde k tomu, že maso uvnitř bude dokonale tepelně upraveno.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]