Pokud jste milovník kuřecích stehýnek, rozhodně vyzkoušejte tento lahodný, přitom velmi jednoduše připravitelný recept. Dozajista si jej zamilujete.
Ačkoliv můžete znát kuřecí stehýnka spíše jako nezdravý pokrm z fastfoodů, nyní si je můžete připravit sami doma. Jednak z nich tak budete mít větší radost a jednak si budete vědomi toho, co ve skutečnosti konzumujete. Občas se totiž do pokrmů přidávají různé chemické látky, aby chutnali jak nejlépe to jde. Zapomeňte však na tyto nezdravé vychytávky a upečte si je podle sebe! Recept je opravdu jednoduchý, takže se není čeho bát.
Nejchutnější kuřecí křidýlka
Tato kuřecí stehýnka jsou velmi šťavnatým a jemným předkrmem, který se hodí k jakékoliv příloze. Speciální chuť jim dodává smetanový krém, takže pokud jej máte rádi, rozhodně s ním nešetřete. Recept je velmi jednoduchý a zvládne jej každý začínající kuchař či kuchařka, takže není důvod na nic čekat. Vrhněte se do příprav ještě dnes a překvapte svou rodinu exkluzivní večeří! Budete potřebovat následující ingredience:
- 10 kusů kuřecích stehýnek
- Sůl a vámi zvolené koření, podle chuti
- 80 mililitrů sójové omáčky
- 3 polévkové lžíce medu
- 50 mililitrů rostlinného oleje
- 4 stroužky česneku
- Brambory
- 6 ks houby
- 100 mililitrů smetany
- Bylinky
Postup pro přípravu:
- Nejprve si důkladně opláchněte kuřecí stehýnka a poté je na nařízněte na povrchu.
- Připravte si vámi zvolené koření a přidejte jej podle chuti. Pokud není dostatečně slané, přidejte ještě sůl tak, jak to máte rádi.
- Nyní smíchejte sójovou omáčku, med, rostlinný olej, prolisovaný česnek a pepř do jedné misky a směs důkladně promíchejte.
- Vytvořenou omáčku nyní nalijte do mísy s kuřecími stehýnky. Pořádně ji promíchejte a následně maso nechte alespoň hodinu odpočívat, aby se marináda pořádně nasákla.
- Připravte si plech a vyložte jej pečícím papírem. Poté na něj naskládejte připravená kuřecí stehýnka a pečte je v troubě cca 40 minut při 190 stupních.
- V mezi čase si uvařte libovolný počet brambor (jako přílohy) a nakrájejte houby na plátky.
- Houby smažte na suché pánvi, dokud se neodpaří tekutina. Poté přidejte 120 mililitrů vody a houby poduste pod pokličkou.
- Nyní již uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte je k houbám. Směs osolte a opepřete, několik minut poduste pod pokličkou, přidejte nasekané bylinky a prolisovaný česnek.
- Nyní přijde na řadu konečně smetana. Tu jednoduše přilijte do směsi a poduste ji maximálně pět minut.
- Bramborovo-houbovou přílohu podávejte s kuřecími stehýnky za tepla.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Výsledek si jednoznačně zamilujete. Kuřecí stehýnka budou krásně šťavnatá a chutná příloha jim dodá exkluzivní chuť. Pokud preferujete raději jiný druh masa, klidně jej zaměňte za stehna a připravte si pouze bramborovo -houbovou omáčku. Je to jako vždy pouze na vás a na vaší fantazii.