Nejlepší jídlo je i tím nejobyčejnějším. Stačí běžný krajíc chleba

V jednoduchosti je síla. To platí i v případě receptů. Nebo snad znáte jednodušší a chutnější pochoutku, než je chleba? Pochybujeme o tom. Ten je zcela běžnou součástí našeho jídelníčku a my musíme také říci, že je součástí velmi důležitou. I když je mnoho lidí proti němu, není tak špatný, jak se o něm říká. Dříve se jednalo o něco zcela samozřejmého, ale dnes se mu řada lidí vyhýbá. Není však důvod.

Je jednoduchým jídlem

Chleba dnes nemusíte jenom kupovat, ale můžete si ho také upéct. A je to jednodušší, než si myslíte. Stačí trocha mouky, vody, soli, cukru, droždí a kmínu. A základní domácí chléb máte hotový. Vše je rychlé, jednoduché a když čtete seznam ingrediencí tak je to také dostupné a samozřejmě i levné. Proto je chleba odnepaměti základ nejenom našeho jídelníčku.

Je zdravý, zcela bez chemie

Pokud to bude domácí chleba, u kterého víte co do něho dáváte, tak vás zaujme to, že je vlastně zdravým jídlem. Neobsahuje žádnou chemii, neobsahuje žádné konzervanty, stejně jako jiné doplňující látky. Smíchá se pár obyčejných ingrediencí a díky správné technologické přípravě vznikne pochoutka, kterou bude milovat každý.

Hodí se ke všemu

Chleba je také naprosto univerzálním pokrmem, který se hodí naprosto ke všemu. Můžete ho kombinovat s čímkoliv sladkým, stejně jako s čímkoliv slaným. Také se hodí jako příloha, třeba k masu. Je ale i základ různých teplých jídel – třeba topinek, stejně jako se může použít i na zahušťování omáček a polévek. Univerzálnost je až neuvěřitelná.

Zasytí a dodá potřebnou energii

Chleba je také unikátní tím, že dokáže velmi dobře zasytit a také dodat potřebnou energii. To proto, že obsahuje potřebné sacharidy, které jsou pro lidský organismus přirozeným zdrojem energie. Tím, že jich má dostatek, tak nedochází k problémům, jako jsou třeba pocity únavy, nevolnosti, nebo stavy apatie. I tomuto dokáže předcházet obyčejný chléb.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]